Agilityhelg hemma

Det har varit en härlig helg med agilityträning! Siv med Nemo och Kry, Elin med Comma, Therese med Enya och Karine med Lassie och Fenris har varit här och tränat. Igår körde vi burlekar, torrhandling, slalom och hoppteknik. Missy var duktigare på burlekarna än vad jag trodde, men hade svårt att hålla tyst i buren när jag tränade Shejpa. Missys torrhandling  var under-all-kritik-dålig och om jag ska köra agility med henne måste jag verkligen jobba på det. Hon flankar massor och det verkar som om hon har glömt allt cirkelarbete vi tidigare har gjort. Slalomen var kul med båda hundarna. Utmanade med svåra ingångar och bakombyten och de var duktiga. Pi fick träna lite hoppteknik för första gången och det var nog välbehövligt. Hon fick köra studshopp med jump bumps (sorry, hittar ingen översättning i ordförrådet) och lite ”spindeln”. Det märks att det är svårare för henne än vad det någonsin har varit för Shejpa och Missy, hon har liksom inte helt samma koordination och självförtroende.

Idag körde vi först två kombinationer som jag improviserade fram med Lassie, Fenris och Shejpa. Shejpa var duktig på att ta linjer, lyda handlingsregler och jobba självständigt. Hon gjorde allt bra, men hade inte den riktiga gnistan. Över huvud taget har hon känts trött idag. Kombinationen med de vita siffrorna försökte vi köra som en LOP med två armbyten, men alla hundarna verkade tycka att det blev lite för tight, de satsade för mycket över tvåan och blev förvånade av armbytet och gled förbi trean. Det blev bättre med LOP vid 3 och ett framförbyte till 3-4. Sedan framförbyte 4-5, threadle arm vid 5 och serpentin 9-10-11. Kombinationen med de svarta siffrorna körde vi med bara bakombyten. Vänsterhandling 1-11 (utmanade hundarnas förståelse för linjer lite, Shejpa var duktig och självständig 5-6-7-8 utan att jag behövde göra mycket mer än att vrida på kroppen). Bakombyte vid 11, bakombyte vid 13 och bakombyte vid 14.

Sedan blev det kontaktfältsträning, one jump och dubbelbox. Shejpa fick köra lite kontaktfält, men inte mycket mer. Missy gjorde ingenting idag förrän vi var klara med träningen ihop med de andra. Missy och jag körde också kontaktfält (nosduttar på trappan), cirkelarbete (tråkigt slitjobb med henne…), dubbelbox och studshopp. Fick lite intressanta aha-upplevelser i dubbelboxen. Började med några enkla lead out pivots och tyckte att hon hoppade kanonfint! Har inte kört någon agility med henne på länge, bara hoppteknik, och det verkar ha hänt saker! Men så fort jag lade på rörelse föll det ihop och hon började slarva i hoppen. Skickade henne rakt igenom dubbelboxen mot en leksak och då hoppade hon kanonfint. Kunde sedan lägga på min egen rörelse så länge hon hade leksak att sikta på. Det är någonting med handlingen/min rörelse som gör att hon slutar fokusera på hoppen. Jag tror att jag verkligen ska jobba med torrhandling med Missy. Det hade varit kanonbra att få till riktigt bra burlekar med henne också, så att jag kan använda buren istället för hinder. Torrhandling, hoppteknik och kontaktfält får bli vår målsättning i vår samtidigt som vi fokuserar mest på lydnaden.

2 svar på ”Agilityhelg hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.