Äcklig snö

Igår var det soligt och härligt och Karine var här och tränade agility med oss. Jag tränade med Shejpa, som mest fick jobba med lek och torrhandling. Leken var riktigt bra, torrhandlingen är jag inte helt nöjd med. Hon gör inga stora fel, det är mest att det inte känns som att det är det viktigaste i världen för henne att svänga riktigt tight. Vi avslutade med en fartcirkel med balansbom. Bara jättefina kontaktfält och bra fart. Missy fick ett kort lydnadspass som var oplanerat och inte blev så bra. Hon är så het just nu! Jag fick inget vettigt gjort, vet inte riktigt hur vi ska komma igång efter den här långa lydnadspausen.

När vi vaknade imorse var det snö ute. Fy! Vi tog en promenad med Pax, Pi, Missy och Shejpa och hundarna tyckte att det var härligt att springa i snön. Pi blir helt plötsligt kamouflagefärgad 😀 Annars har det inte varit så lockande att gå ut idag. På eftermiddagen kom det ännu mer snö, men nu har det övergått i regn. Thomas är iväg och köper vinterdäck till den lilla bilen, en bra idé med tanke på att jag tänkte köra långt i helgen när jag äntligen är ledig. En tur till Sörmland blir det. Jag ska bo hos Anna och Krille och förhoppningsvis få se en del vallning. Och så måste jag ju naturligtvis hälsa på valparna igen. På väg hem tänkte jag ta en privattimma hos Maria Hagström med Pi. Kanske Missy får vara med på ett hörn också.

Vi har tränat en del inomhus idag. Jag har börjat (bättre sent än aldrig) att lägga kommando på lite tricks som hundarna har kunnat länge. Pi har fått kommando på att lägga tassen över nosen (ståendes) och Shejpa har fått kommando på att nudda höften med nosen. Jag kom längst med Pi, för med Shejpa tog jag det andra passet till att shejpa fram en lugnare attityd. En av de värsta sakerna med att lägga kommando på tricks är ju att man måste ha en jäkla fantasi för att komma på någon fyndig signal. Det blev ”Gömma dig” för Pi och ”höften” för Shejpa. Inte så väldigt catchy. Det var i alla fall väldigt tydligt på Pi att förståelsen började komma så fort jag började fokusera på att hon skulle vänta på kommando. Det ska bli kul att se om jag kan få ordentlig ordförståelse på några tricks…

Nu hoppas jag att snön smälter snart och att vi får vindstilla, varma och soliga dagar… Vinden har hållt på att driva mig till vansinne, när jag kom hem från Stockholm låg alla hinder, inklusive balansbom, omkullblåsta på planen. Det ser ju ut som en krigsson. Ikväll ska vi på bio, det händer inte så ofta och det ska bli mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.