2011

Årets näst sista dag, och det är dags för en sammanfattning. Tidigare har jag försökt göra årssammanfattningarna med hjälp av bilder, men jag tror inte att jag har så väldigt mycket bilder från i år. Min kamera är verkligen inte vad den en gång var. Vi gör ett försök med ord och bild.

Januari

Shejpa och jag började året med agilitytävlingar på MyDog och det gick riktigt bra! Shejpa vann en internationell agilityklass 3 och fick CACIAG. Hon tog också en andraplats och en femteplats i hopp 3. Bra start på tävlingsåret. Jag åker en sväng till Norge och håller kurs för NKKU. Resten av månaden är snöig och kall och vi tränar mycket i inomhushallar.

Februari

Vi börjar månaden med lydnadskurs för Maria Brandel i AH-hallen. Squid tävlar agilityklass I och tar flera pinnar. Shejpa går bra i Hammarö och tar en 2:a-plats i hopp 3 och 1:a respektive 3:a i öppenklass. Snön ligger fortfarande tjock och vi tränar på i till exempel HundArenan i Kungsör. Epic och Win blir 6 månader och vi påbörjar lite lätt vallningsträning med dem.


Mija och Råttan i Kungsör

Mars

Squid blir uppflyttad till hoppklass 2 och debuterar i hopp 2 i Rättvik. Där vinner hon båda hopp tvåorna. Vi tävlar agility 1 i Linköping och vinner med pinne. Squid debuterar också i lydnad och får förstapris med 192,5 poäng. I slutet av månaden får vi hopp om våren, och kan börja valla lite i kohagen.

April 

Shejpa börjar månaden med att vinna agilityklass 3 under tävlingen som Kumla arrangerar. Vi arrangerar vallhundskurs för Jo Agnar Hansen på Lekeberga gård. Hemma har vi fullt upp med lammning. Shejpa får problem med en strumpa hon svalt och måste operera ut den. Jag fick åka på Skåneturné (kurser och tävlande på Gåsahoppet) utan Shejpa. Squid gick fint, men fick inga resultat. Jen och Loki parade sig.

Maj

Shejpa återhämtar sig fint och startar på landslagsuttagningarna. Där gör vi en bra insats, men med lite för mycket rivningar och småmissar. Squid börjar löpa och paras med Hemp. Thomas och Pogue tävlar lägre klass sök och vinner och blir uppflyttad. Jag håller kurs i Tromsö och Stavanger. Squid tävlar lydnadsklass II med vinst och uppflyttning.

Juni

Squid tar sista pinnen i hopp 1 och får därefter bli mammaledig. Pogue debuterar i agility och tar pinne i hopp 1.  Shejpa vinner agilityklass 3 i Frövi. Vi håller mycket kurser, både hemma och borta. Shejpa och jag tar SM-guld i agility med laget Murphys Lag. Jen får åtta fina valpar dagen innan midsommar. Vi går kurs för Derek Scrimgeour med Fly, Epic och Win.

Juli

Squid får fem underbara valpar och samma dag hämtar vi lilla Tweet på Arlanda. Jag tävlar en del agility med Shejpa och Pogue, men inte med några stora framgångar (Pogue tar en pinne i agilityklass 1 och en pinne i hopp 1). Jag inreder bilen till sovrum och det blir enkelt och trevligt att åka på tävling. Vi går vallhundskurs för Jonas Gustafsson med Epic och Win och jag tävlar lite IK1 med Fly eftersom både Jen och Squid är mammalediga.

Mitt rullande sovrum. Längtar tillbaka dit, men det kommer att bli trångt med fyra tävlingshundar nästa år… 

Augusti

Månaden börjar med Obedience Rules  – ett stort lydnadsläger med instruktörer från de nordiska länderna. Vi är observatörer och det känns som semester. Vi arrangerar hoppteknikkurs med Vappu Alatalo.


Epic och Win firar ettårsdagen under Obedience Rules. Kompisen Flynn är med på kalaset.

Huset är fullt av valpar som flyttar i slutet av augusti och början av september. Tanken var att en tik skulle stanna hos oss, men hon fick flytta på foder medan brorsan Sarek bara blev kvar här.

For The Win Seven (numera ”Twix”) bor nu hos Hannes på foder.

September

September är lite lugnare och vi ägnar oss åt att träna hund och tävla lite (Pogue tar sista pinnen i hopp 1). Vi håller en del kurs, tränarutbildningar både hemma och borta. Squid följer med mig till Tromsö där vi håller kurs och träffar Squid-dottern Mist. Squid är glad över att vara klar med mammaledigheten. Jen får anaplasmos (en fästingburen sjukdom) och får gå på en dunderkur med antibiotika istället för att träna och tävla.


Squid i Tromsö

Oktober

Oktober blir en spännande månad! Jag åker till VM i agility i Frankrike. En riktigt rolig resa. Att en vän, elev och valpköpare gjorde VM-debut med stil gjorde inte tävlingarna mindre spännande. Pogue startade på sitt första jaktprov och tog 1:a-pris i nybörjarklass. Squid och jag åkte till Belgien och gick kurs för Greg Derrett. Epic blir 14 månader och vi sätter på allvar igång med slalomträning och träning på running contacts.

November

Shejpa tävlar agility i Rättvik och tar äntligen SM-pinne i hoppklass. Laget tar också en pinne. Vi startar på ras-specialen, men har en rivning i vardera kvallopp och kommer inte till final. Dock var Shejpa överlägset snabbast i agilityloppet – roligt! Vi har en jätterolig kennelträff över en helg och får träffa trevliga valpar och valpköpare. Jen är äntligen frisk och startar IK1 i Trelleborg. Hon uppför sig strålande ihop med matte och tar 1:a-pris. Shejpa kastreras.

December

December är underbart mild och vi kan träna vallning på stora fältet hela månaden. Squid skadar sig och missar både Greg-kurs och tävling, så Epic får följa med till Malmö istället. Han sköter sig riktigt bra på agilitykurs trots att han inte är så erfaren och vi ser fram emot kommande tävlingssäsong. Fly paras med Ids. Vi tar också en del privatlektioner för vallhundsgurun Bobby Dalziel, både i Trelleborg och på hemmaplan. Träningen med Epic lossnar en del och Win kommer sig också stort. Hur året slutar återstår att se, imorgon tänkte vi åka till Norge och tävla med Jen, Epic och Win. Det blir debut för unghundarna och vi tar det som träning. Jen får debutera i klass 3 (motsvarande IK2).

Vallning 30 december

Årets tävlingsresultat:

 • Squid uppflyttad till hopp 2 (+två pinnar i hopp 2)
 • Squid uppflyttad til agility 2
 • Squid förstapris lydnadsklass I
 • Squid förstapris lydnadsklass II
 • Pogue uppflyttad till hopp 2 (+ pinne i agility 1)
 • Pogue uppflyttad till högre klass sök
 • Pogue 1:a pris NKL jaktprov
 • Jen 1:a-pris IK1
 • Fly 2:a-pris IK1
 • Shejpa SM-guld lagklass agility
 • Shejpa SM-start individuellt agility
 • Shejpa flera topp 3-placeringar i både hopp- och agility 3.
 • Shejpa CACIAG.

 

 

4 svar på ”2011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.