Vårens och sommarens kurser

Är du sugen på kurs i vår och sommar? Här kommer ett urval av de kurser som vi har lite platser kvar på:

19 april börjar vårens grundkurs för tävlingshunden här hemma. Kursen går på tisdagskvällar i april, maj och början av juni. På kursen jobbar vi med att skapa ett bra träningssamarbete mellan hund och tränare. Vi jobbar med belöningsutveckling, självkontroll, shaping och inlärning av färdigheter som ger en bra start på en framtida tävlingskarriär.

Om du inte kan gå en gång i veckan finns chansen att gå kursen under en helg, den 7-8 maj.

Den 1 maj håller Thomas en specialkurs i apportering. Under kursen delar vi upp momentet i olika delar och jobbar med ett fast grepp, snygga upptag, att springa snabbt med apporten, kvalitetssäkring av momentet och apportering av olika typer av föremål. Du får hjälp med de delar som du behöver jobba på, oavsett om du precis ska påbörja inlärningen eller om du har stött på problem under träning eller tävling.

Den 13-16 juni är det dags för årets lydnadsläger. Vi går igenom inlärning av olika moment och hjälper dig på den nivå du är. Vi fokuserar också mycket på tävlings- och uthållighetsträning. På kvällarna grillar vi och umgås tills solen har gått ner.

21-22 juni finns det chansen att gå grundkurs i agility – Agility Foundations. Den här kursen passar för dig som är intresserad av att tävla i agility och vill nå långt. Valpar och hundar i alla åldrar är välkomna. Vi fokuserar på de viktigaste grundfärdigheterna för agilityhunden och lägger stor vikt vid att få rätt tempo och engagemang från början. En del av kursen ägnas också åt att lära förarna handling (att föra hunden runt banan). Kursen lägger främst vikt på det som din hund bör kunna innan du börjar träna på hinder. Den passar också för dig som tävlar, men som vill fräscha upp grundträningen.

5-6 juli är det dags för hoppteknikkurs. Hoppteknikträning gör att din hund river färre hinder, men fördelarna med att jobba med hoppteknik är mycket mer än så. Genom hoppteknikövningarna lär sig hunden bland annat att hoppa på ett effektivt och skonsamt sätt, att svänga tight, att bedöma avstånd och lägga in korrekt antal steg mellan hinder. Hoppteknikträningen ger hunden självförtroende och kraft i steget. Vi pratar också om fysisk träning för agilityhunden. Kursen passar både för nybörjare och för hundar som redan tävlar i agility.

Vårt valpläger är väldigt populärt och lägret i maj är fullt (säg till om du vill stå på reservplats). Nästa chans blir den 16-18 augusti. Det här tredagarslägret är till för dig som har en ny stjärna och vill få bästa möjliga start. På lägret fokuserar vi på både vardagslydnad och förberedelse inför tävlande i till exempel lydnad eller agility. Speciell vikt lägger vi vid att utvärdera valparnas styrkor och svagheter och kommer med förslag på hur du kan träna och hantera din valp för att utveckla den åt rätt håll.

Du kan läsa mer om kurserna och anmäla dig genom att klicka här.

Min underbare Epic, 7 månader

Thomas fina Win

Och glada, fina Squid, 2 år.

2 svar på ”Vårens och sommarens kurser

  1. Men vad mycket roliga kurser! Jag skulle garna ga allihopa. Hur vore det att ta ett ar pa Island som miljöutbyte, och halla kurserna har istallet? 😉

    Halsningar,
    Ylfa och Lei-anns Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.