Grattis och nya kurser

Först och främst vill jag ge ett något försenat (ursäkta) grattis till Gitte och Kane (Australian Cattledog) som debuterade i lydnadsklass I den 15 februari. De placerade sig först av 20 hundar med 190 poäng!

Vi är väldigt stolta över våra duktiga elever som börjar visa framfötterna på lydnadstävlingar. Två förstaplaceringar och flera förstapris redan i år för vårt gäng! Speciellt roligt är det också att de flesta inte tränar speciellt traditionella lydnadsraser (vi har väldigt lite border collies på kurs till exempel), men lyckas riktigt bra ändå!

Nya kurser

Vi har satt upp lite nya kurser i vår. Den 24 mars startar vi en ny omgång av vår populära grundkurs. Den går över 6 tisdagar och vi jobbar med de grunder som får den vidare träningen att flyta på bättre. Vi utvecklar belöningar och leker mycket, jobbar med självkontroll, lär in burlekar, blir bättre på shaping m.m. Du kan läsa mer om kursen här.

Den 23 april kör vi igång en uppföljningskurs i tävlingslydnad som främst riktar sig till er som redan har gått tävlingslydnadskurs hos oss och vill komma vidare. Det finns också möjlighet att gå kursen om du har gått grundkurs och  har kommit gott igång med lydnadsträningen. Kanske vill du jobba med tävlingsträning inför debuten i klass I, eller lära in moment i de högre klasserna. På kursen jobbar vi mycket med tävlingsträning, uthållighet och nya moment. Kursen går över 6 torsdagar. Läs mer här.

Jag har också förbättrat kursframsidan med lite praktisk information och uppdaterat sidan om externa kurser så att det finns aktuell information och länkar till olika arrangemang vi håller på bortaplan. Det finns till exempel fortfarande plats på handlingskurs söder om Stockholm den 16-17 mars och på shapingkursen i Göteborg den 11-12 maj. På sidan finns också länkar till information om de föredrag jag ska hålla i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.