GPS – för säkerhets skull

En sak som länge stått på min vill-ha-lista är en GPS som kan sitta i hundens halsband och som skickar information till min mobil. Thomas har ju en GPS för jakt med en handenhet, men både halsbandet och enheten är alldeles för klumpiga för att det ska kännas värt att ta med ut. När jag fick erbjudande av MiniFinder att testa deras variant som kommunicerar med mobilen kände jag att det var något jag absolut ville göra. Det här är alltså ett sponsrat inlägg på sätt och vis, men jag skulle aldrig rekommendera eller testa något jag inte själv tror på!

Varje vecka försvinner hundar från sina ägare, och jag kan inte tänka mig något mer fruktansvärt än att leta efter sin hund i flera dagar, utan att veta var den är eller hur den mår. Vissa hundar löper större risk att försvinna än andra – hundar som är hos hundvakt, hundar som nyss har bytt hem, hundar som är rädda och hundar med stark jaktlust till exempel – men det kan hända vem som helst. Hur bra koll man än har på hunden kan man inte förutse och förhindra allt. Nu börjar fyrverkerisäsongen och antalet försvunna hundar kommer att öka.

Själv har jag haft tur, men Spy försvann två gånger när hon var ny hos oss – inte väldigt långa stunder, men tillräckligt för att jag skulle bli väldigt orolig! Epic, min självständiga björn, har varit på lite långa skogsturer på egen hand där jag också har hunnit bli orolig. Och en gång var faktiskt Bud spårlöst försvunnen i säkert en halvtimma trots att de andra hundarna höll sig nära mig. Det hade jag aldrig trott eftersom Bud är en riktig mammagris som helst vill hålla koll på mig hela tiden.

En GPS som sitter i hundens halsband är ett fantastiskt verktyg för att snabbt hitta en bortsprungen hund. Spy fick ha den på sig under dagens promenad – för säkerhets skull. Om hon skulle försvinna kan jag snabbt ta upp mobilen och lokalisera henne. Och skulle jag gå vilse ihop med hundarna så kan Thomas kolla på sin mobil och se vart vi är! Det är också roligt att efter promenaden gå in i appen och se hur hunden har sprungit under promenaden – ofta mycket, mycket längre än vad jag har gått.

Det finns fler funktioner som jag inte riktigt har utforskat än. Man kan till exempel både ringa till och höra ljud från dosan. Jag funderar på att använda det i bilen där jag har lite problem med att Spy och Squid hetsar upp varandra när jag lämnar dem. Att kunna prata lugnande med dem utan att komma tillbaka till bilen tror jag skulle kunna hjälpa massor.

Om du har en hund som kan bli skrämd av plötsliga ljud, en hund med jaktlust eller en omplaceringshund som inte är riktigt trygg i sitt nya hem än så tycker jag absolut att det här är en investering som blir ovärderlig om olyckan är framme. Om du använder koden FAGO10 när du beställer på minifinder.se så får du 10% rabatt!

1 svar på ”GPS – för säkerhets skull

  1. Så himla bra med en behändig storlek och vilken trygghet! Kör du med spårfunktionen som alltid är igång eller SMS funktionen?
    Funderar på om det är svårt att lokalisera på kartan man får via sms.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.