Epic och jag i Tromsø

I helgen är jag i Tromsø och håller första helgen av fyra för ett jättehärligt gäng som har bjudit in mig för att undervisa i agility (framför allt handling). Epic fick följa med och har upplevt sin första flygtur. Han verkade ta det hela med ro, men tyckte att folket på flygplatsen var lite tråkiga som inte ville hångla med honom. Här bor vi hos Mari med Mio och Micke och blir otroligt väl omhändertagna. Vädermässigt är det lite som att åka en och en halv månad tillbaka i tiden. Hemma hos Mari ligger snön fortfarande ganska djup bakom huset, men träningsplanen på klubben är tack och lov snöfri. Idag har det varit 4 grader varmt och växlat mellan korta solglimtar och regn/hagel/snö. Vi började dagen med att sätta upp en agilityklass av Lee Gibson från Gåsahoppet i påskas. Alla fick gå banan en gång, sedan diskuterade vi olika handlingsalternativ och detaljer. Därefter körde alla banan igen, nu med mer instruktion. Efter lunch satte vi upp en av mina favoritövningar – fyra hopphinder som kan varieras i det oändliga. Vi tränade bland annat starter, threadlar, tighta svängar, att ta hinder från baksidan och serpentin+push. Jag gillar att variera mellan banträning och färdighetsträning på få hopphinder, både på kurs och med mina egna hundar. På slutet pratade vi också en del om hoppteknik och i morgon är planen att vi ska köra lite hoppteknik i praktiken (och en till bana från Gåsahoppet). Jag trivs verkligen i Tromsø, synd att det är så långt bort och att jag aldrig hade stått ut med klimatet någon längre tid (de långa, ljusa kvällarna på våren och sommaren kan jag däremot absolut leva med!).

Squid blev kvar i södra Norge hos mina goda vänner Karine och Catrine som tar hand om henne och kör henne på date. Idag har hon parat sig med Hemp för första gången (på dag 14) och planen är att vi försöker para igen på måndag när jag kommer tillbaka.

2 svar på ”Epic och jag i Tromsø

  1. Jeg er så glad for at du tar deg tid til å komme nord for moralsirkelen for å kurse oss i agility, på tross av temperaturer rundt nullpunktet. Vi har gledet oss i et halvt år nå, og endelig er vi igang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.