Valpkurs

Idag var första praktiska tillfället för Squid på valpkurs. Det är ett fint gäng med en aussie, en bruksmalle, en rottisblandning, en storpudel, en boxer och så lilla Squid. Flera av valparna är ganska unga. Boxern Merlin är en dag yngre än Squid, aussien Ki har precis blivit 11 veckor och rottisblandningen Tinka är också 11 veckor. Vi började med att leka med valparna och sedan låta dem söka kontakt när vi tog undan leksaken och vände oss bort eller gick bort. Jag var väldigt nöjd med att Squid kom upp och satte sig vid min sida när hon kom ikapp mig, istället för att komma runt och stå i front. Det är grunden för bra inbromsningar i agility. Sedan körde vi jaktinkallningar med lek som belöning.

Nästa övning var burlekar och Squid har verkligen kommit igång med det. Vi började i lördags och nu går hon direkt in i nya burar och håller sig inne med milda störningar. Frisignalen lärde hon sig blixtsnabbt och hon kommer alltid snabbt till mig när hon hör ”fri”. Till slut fick valparna leka lite ihop. Jag släppte Squid med de äldre hundarna eftersom de i hennes ålder är rätt försiktiga. Det gick nog lite för snabbt för henne när de äldre valparna lekte, men hon tog det med gott mod 🙂

Nu ikväll har vi jobbat lite med backandet och det går bra. Liggpauserna är minimala nu och jag fokuserade på att hon skulle vara helt rak framför mig. Dessutom har vi haft en hanteringsstund och klippt klorna för första gången. Det gick jättebra!

3 svar på ”Valpkurs

  1. Så flink du er til å ta tak i frustrasjonen så tidlig! Jeg trodde jeg var flink, men nå er jeg fryktelig motivert til å ta tak i det igjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.