Agilityhandling Grund Online

På onsdag börjar andra omgången av Agilityhandling Grund Online. Kursen passar för förare med unga hundar som vill lägga en bra grund inför agilitykarriären, men kan också vara perfekt för dig med en mer erfaren hund som du vill ha bättre kommunikation med på agilitybanan.

Min grundtanke kring agilityhandling handlar om att ge hunden kunskaper om hur man anpassar sitt hoppande till olika situationer. Hunden ska självständigt kunna svänga riktigt tight, accelerera med kraft och självförtroende och hoppa i sväng så att han alltid landar rätt. Om hunden inte har kunskap om hur han ska använda sin kropp hjälper det inte om vi handlar honom bra.

När hunden kan hoppa på ett bra sätt handlar det om att koppla färdigheterna till signaler från oss. Min handling är ganska enkel och baserar sig på tempo (acceleration och inbromsning) och position. Istället för att vara i hundens väg och forma hans linje, väljer jag att ge tidig information om vart vi är på väg härnäst så att hunden kan använda sina hoppkunskaper för att landa rätt.

Att hunden hela tiden landar riktad mot nästa hinder gör att hunden kan accelerera efter varje landning, att hunden hanterar svåra underlag bättre, att hunden aldrig behöver fundera på vart vi är på väg härnäst och att vi sliter mindre på hundens leder.

Om du vill lära dig hur din hund kan bli expert på det här så börjar en onlinekurs på ämnet på onsdag! Känner du att du har kommit längre i din utveckling så startar också en fortsättningskurs samma dag.

1 svar på ”Agilityhandling Grund Online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.