Tävlingslydnad Online

I sommar presenterar vi för andra gången en online-kurs med tema tävlingslydnad. Du kan vara med på kursen som deltagare med hund, eller som observatör. Som deltagare med hund får du skicka in film på din träning, som alla kursdeltagare kan se. Thomas och Fanny kommenterar dina videos och ger dig personlig hjälp genom alla lektioner. Observatörerna får läsa och titta på allt material från oss, se alla videos från deltagarna, ställa frågor och vara med på diskussioner.

Den här tävlingslydnadskursen är baserad på momenten i elitlydnad. Den är dock tänkt för lydnadshundar på alla nivåer och du anpassar träningen efter din egen nivå. Kursen passar för alla som vill lära sig mer om belöningsbaserad träning för tävlingslydnad. Det spelar ingen roll om du är en nyfiken nybörjare eller en erfaren tävlingsförare. Det är en stor fördel om du som vill vara deltagare med hund har gått vår grundkurs (online eller i verkligheten) tidigare, eller om du har motsvarande kunskaper.

Kursen startar den 22 maj. En ny lektion med text, video och läxor publiceras varannan måndag. Det blir totalt 8 lektioner. Varje lektion har ett tema:

 • Fotgående. Hur du får fotgående med fokus, precision, attityd och uthållighet. Vi går igenom alla delar av fotgåendet från klass 1 till elit. Vi går också igenom hur man kan träna fokuserade och säkra inmarscher på tävlingsplan.
 • Stå, sitt och ligg. Ställande, sättande och läggande under gång samt platsliggning och sitt i grupp.
 • Inkallning med ställande och läggande.
 • Rutan. Vi går igenom inlärning av sändande till ruta.
 • Apportering. Här går vi vidare från grundövningarna mot färdigt moment. Vårt sätt att träna apportering är väldigt fartfyllt, roligt och effektivt.
 • Vittringsapportering. Vi delar upp momentet och jobbar på luktdiskriminering separat, för att få en hund som är säker på uppgiften.
 • Fjärrdirigering. Här använder vi shaping och trick-träning för att få snygga rörelser med stor precision. Du kan jobba med låsta framben, låsta bakben, eller båda delarna!
 • Tävlingsträning. Sista lektionen handlar om tävlingsträning. Här går vi igenom hur du kan få hunden att prestera så bra som möjligt på tävling.

Pris: Deltagare med hund 2300 SEK. Observatör 1000 SEK.

Anmäl dig här:

  Välj vilken kurs du vill gå

  Deltagare med hundObservatör

  Ditt namn

  Din e-post

  Telefonnummer

  Din adress

  Postnummer och ort

  Hundens namn

  Hundens ras

  Hundens ålder

  Övriga upplysningar

  Jag accepterar att anmälan är bindande