Specialsök som aktivering online

Nu erbjuder vi onlinekurs i specialsök som aktivering i samarbete med Jessica Mann från Motiverade hundar.

Att hundens nos är helt fantastisk vet nog de flesta som haft med hundar att göra. De kan lära sig söka efter, hitta och markera allt från försvunna människor och skadskjutna älgar till vägglöss, lungcancer och barkborrar. Det finns en uppsjö områden där vi kan använda hundens mest överlägsna sinne. Men specialsök är inte bara för tullhunden eller assistanshunden – det passar alla hundar, och den här kursen fokuserar på specialsök som aktivering. Även till husbehov kan specialsökshunden komma till nytta – varför inte lära hunden hitta kantareller, borttappade nycklar eller glasögon. Eller för alla del, hålla det som en världsbäst hjärngympa som passar alla hundar!

Deltagarna kommer på kursen att få lära sina hundar att leta efter ett preparat på sökbana, samt i rumssök. Vi kommer fokusera på ett säkert och självständigt sökarbete och en fungerande markering. Deltagarna kommer få jobba med att göra doften svagare och med allt svårare störningar.

Gippppp

Antalet lektioner är fem, och kursen pågår under tio veckor med start den 4 april. Under kursens gång får deltagarna skicka in obegränsat antal filmer på sin egen träning, och få feedback på dessa. Maxlängden på filmerna är tre minuter, men skicka hellre in flera korta filmer. Det som behövs för att delta på onlinekurs är en dator med internetuppkoppling, möjlighet att filma samt klippa i filmerna.

För att delta på specialsök måste ni ha någon form av golvbana, burkar, te, tesilar samt störningsdofter. Mer detaljer får ni när ni fått inloggning till klassrummet.

IMG_6442

Ni får bland annat lära er
Jobba på sökbana
Lära hundarna välja rätt doft trots störningar, och trots att doften görs svagare
Lära hundarna jobba självständigt
Lära hundarna markera rätt doft
Rumssök
Använda smeller

För att kunna delta med hund behöver du en videokamera, möjlighet att redigera film och att lägga upp filmen på till exempel YouTube eller Vimeo.

Pris deltagare med hund: 2000 SEK (inkl moms)
Pris observatör: 1000 SEK (inkl moms)

Anmäl dig här!

  Välj vilken kurs du vill gå

  Deltagare med hundObservatör

  Ditt namn

  Din e-post

  Telefonnummer

  Din adress

  Postnummer och ort

  Hundens namn

  Hundens ras

  Hundens ålder

  Övriga upplysningar

  Jag accepterar att anmälan är bindande