Inspiration i Polen

Klar med två dagars lydnadskurs i Polen. Det har varit en fantastiskt bra grupp, med vältränade hundar och ambitiösa förare. Mycket att inspireras av! Enda nackdelen har varit temperaturen. Kallt ute och ännu kallare inne i lokalen där vi var mestadels. Efter många timmar stillastående i kylan spelar det liksom inte så stor roll vad man har på sig, fötterna är som isbitar i alla fall.

Polsk inomhushallPolsk inomhushall

Motivationen för egen lydnadsträning är i alla fall på topp! Dags att träna mer, bättre och hårdare. Squid ska få stabila elitmoment, och jag ser verkligen fram emot att starta med ny valp om några månader. Jag är supernöjd med många saker som jag har gjort med Squid, men det finns alltid saker som man vill göra bättre med nästa lydnadshund. Det svåra är att göra det där nya, samtidigt som man inte tappar det som är grymt bra med det man gjorde förra gången.

Tre exempel saker jag älskar med Squids lydnad:

  • Hennes ganska säkra signalkontroll
  • Hennes fina skick till och stopp i rutan
  • Hennes uppsitt

Tre exempel på saker som jag vill göra om och göra rätt

  • Hennes förståelse för korrekt position i halter och ingångar (är faktiskt riktigt bra, men jag har fått slita för att lära om)
  • Hennes attityd i fria följet (för het pga loj hund från början och mycket agilityträning)
  • Tiden för inlärning av fjärrdirigering. Är nöjd, men tycker att det har tagit för mycket tid. Känns som att andra får till det på en kafferast. Antingen har jag tränat för sällan (ibland har det ju tagit något år mellan träningspassen 😉 ), eller så har jag missat något. Har i alla fall lärt mig mycket på vägen och har lust att testa på nytt.

Är du också sugen på att nörda ner dig i lydnad i år? Missa inte får lydnadssatsning, där du får coaching och inspiration under fyra heldagar, samtidigt som du kan jobba obegränsat med oss online under hela kursen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.