Agility – Handlingskurs

Den 15-16 mars håller jag handlingskurs i agility här hemma i Fjugesta. På lördag förmiddag börjar vi inomhus med teori fram till lunch. Under teoripasset pratar vi om grunderna i Greg Derretts handlingssystem, hundens väg, olika handlingsmanövrar, grundträning med mera. Resten av helgen tillbringas i ridhus, där vi provar olika handlingskombinationer med hundarna. För att vara med på kursen med hund bör hunden kunna ta hopphinder och tunnlar självständigt i kombinationer. I övrigt kommer det att bli individuella utmaningar på alla nivåer.

En sak som har gjort mina agilitykurser mycket bättre och roligare det senaste året är iPad-appen Coach’s Eye. Med den kan vi filma handling (även hoppteknik, running contacts och andra saker som kan vara svåra att se och förstå med blotta ögat) och direkt efteråt titta på vad som hände ihop. Vi kan spela i vilket tempo som helst, gå fram och tillbaka, zooma in, rita på skärmen och till och med jämföra två repetitioner med varandra på samma skärm för att se vilken lösning som är snabbast eller tydligast.

Min handling baseras på enkelhet, tydlighet och hundträning. Jag vill att hundarna alltid ska vara säkra på vart de ska i god tid, så att de kan accelerera blixtsnabbt och utan tvekan när de ska rakt fram, hoppa och landa i rätt riktning, och svänga riktigt, riktigt tight. Här är ett exempel (bortse från datumet i slutet, från förra året) på hur det kan se ut:

Anmälan till kursen sker här

1 svar på ”Agility – Handlingskurs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.