Hoppteknik, styrka och kroppskontroll – Onlinekurs

Under våren och sommaren har jag kört första omgången av onlinekursen ”Hoppteknik, styrka och kroppskontroll”. Det har varit otroligt roligt och givande att se framstegen hos deltagarna. Kursen fokuserar på grundläggande hoppteknikträning ihop med övningar som ökar hundens styrka (både explosiv och stabiliserande styrka), flexibilitet och kroppskontroll. Det här är övningar som jag önskar att alla aktiva hundar fick göra, oavsett om de håller på med agility eller andra sporter som lydnad, bruks och vallning.

Nästa kurs startar den 21 augusti!

Det är faktiskt också utmärkt träning för hundar som ska visas upp i utställningsringen. Skillnaden mellan en hund som verkligen kan stå och en hund som inte har kommit på hur man använder kärnmuskulaturen är faktiskt ganska dramatisk. Se till exempel de här två bilderna på Epic. Under hans första två år funderade jag på varför hans rygglinje alltid var rundad uppåt (som på bilden till vänster). Hur mycket jag än försökte ställa upp honom så såg han alltid ut så. Först när vi började jobba aktivt med rätt typ av övningar hände något. Idag ställer han med lätthet upp sig som på bilden till höger. Skillnaden är verkligen dramatisk och påverkar även hans rörelser.

epicsta

Jag tror att många lydnadshundar skulle ha mycket att vinna på bättre styrka, stabilitet och kroppskontroll. Det är inte enkelt att lära sig fjärrdirigering med låsta tassar om man inte ens kan stå stabilt och balanserat, inte heller om man inte har koll på var man har sina tassar. Det är inte lätt att hålla positionen i sitt eller ligg i flera minuter utan en stabil muskulatur. För att inte tala om den belastning som lydnadens snabba stopp orsakar på en otränad kropp.

Du kan läsa mer om kursen, och anmäla dig på den här sidan

4 svar på ”Hoppteknik, styrka och kroppskontroll – Onlinekurs

  1. Hej, Kommer det att dyka upp en likadan kurs online som denna vid ett nytt tillfälle? Min bc står exakt likadant som hunden uppe till vänster på denna sidan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.