Hopp inför vintern

Som sagt – vintern är inte min favoritårstid. Och den här veckan har verkligen inte varit upplyftande. Först snö och is, och så på det en förkylning som gjort att jag inte orkat göra någonting med hundarna (samtidigt som Thomas varit och hållit kurs i Norge).

Det som verkligen har fått mig peppad på vintern är jobbet med min nya onlinekurs Vinteragility. Samtidigt som jag lägger upp kursen och övningarna så faller planen för mina egna hundar på plats. Jag har funderat kring periodisering av agilityträningen (till den grad att det blev en hel bonuslektion) – alltså, hur vi kan lägga upp agilityträningen i perioder under året för att maximera prestation och återhämtning. För mina hundar ser planen väldigt grovt ut så här. Det blir ganska lugnt i 6 veckor, med skogspromenader, färdighetsträning och träning på grundstyrka. Sedan fortsätter vi med 6 veckor hårdare styrketräning, för in färdigheterna i mer agilitylika situationer och drillar handling. Sista perioden innan agilitysäsongen sätter igång på riktigt går vi över på mer explosivitet och fart, samtidigt som vi ökar på agilityträningen och kör mer banor och kombinationer.

Nu vill jag bli frisk så att vi kan komma igång!

VintergängÅtta av hundarna på skogspromenad i början av veckan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.