Miljöträning för Bud

Soliga helgdagar är härliga – men det innebär också att det är folk ute överallt där man vill gå med hundarna. Förbi vår gård kommer gärna stavgångare, folk som är ute med hunden och en massa hästar (med vagn, med sulky, med ryttare eller helt enkelt lösa). I skogen hittar man också folk och djur. Det kan vara lite svårt att kombinera med ett stort gäng lösa border collies som gärna springer i full fart, så jag brukar undvika de där härliga lösa promenaderna där hundarna bara får släppa loss när jag vet att det är stor risk för många möten.

Istället har jag utnyttjar soliga helgeftermiddagar och tagit med mig Bud ut i världen för miljöträning. Igår var vi i centrum och tittade på folk, hundar och fordon. Vi tränade balans på en staty och fick sällskap av ett gäng barn som också ville klättra.

Screen Shot 2015-11-15 at 16.08.34 pm

Idag åkte vi till elljusspåret och gick en promenad där jag hoppades på många möten. Det blev perfekt! Ett joggande par med en skällig hund, en stor bouvier i koppel, två stora hundar som sprang förbi två gånger bredvid en cykel, en cyklande barnfamilj och en joggare. Bud fick gå i 15 meter lina så att han var lös men under kontroll. Vi tränade lite avståndssitt och inkallning och lekte genom att kasta leksak ut i skogen som han fick leta upp om han satt stilla. Han betedde sig faktiskt helt exemplariskt – hundmöten är inga problem. Jag kunde till och med be honom vänta så att jag kunde fotografera medan två hundar sprang förbi bredvid en cykel:

Screen Shot 2015-11-15 at 16.08.57 pm

Lite balansträning blev det också när vi hittade några perfekta björkstammar att träna på:

Screen Shot 2015-11-15 at 16.09.10 pmPå kvällarna har vi sysslat med lite tricks och lydnad inomhus. Kolla in mitt Instagramkonto om du vill se några klipp från det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.