Wilco lär sig sitt upp

Eftersom de kommande två veckornas tema på vår onlinekurs i lydnad är fjärrdirigering, tog jag hundarna till inomhushallen i Lervik utanför Karlskoga för att träna och filma lite igår. Att träna fjärr med tre tokpigga och galna hundar var kanske inte det enklaste. Varför valde jag inte något fartfyllt istället? Squid har inte tränat speciellt mycket på två månader. Efter lydnadstävlingen i Nora började hon löpa och fick ta det lugnt. Sedan åkte jag till USA, och nu har det gått snart två månader. Squid är peppad! Fjärrdirigeringen lär vi få jobba lite på innan vi är tillbaka i toppform. Hon rör sig lite i sitt från stå och gissar lite på orden. Förmodligen ger dig sig när hon får börja jobba lite mer regelbundet och inte har så mycket överskottsenergi.

Wilco var den som klarade av att hålla sig coolast. Jag bestämde mig för att det var hög tid att lära honom uppsitt från ligg. Eftersom jag filmade alla pass tänkte jag att jag skulle dela med mig av processen. Det är verkligen inte perfekt, tycker sällan att de första minutrarna i en process är speciellt perfekta (även om det händer!). Det första passet var lite segt, det tog nästan tre minuter innan vi fick till ett riktigt bra beteende. I andra passet är det lite blandad kompott. I tredje passet fick vi till många riktigt fina uppsitt! Jag är nöjd med resultatet, och tror att det inte gör så mycket om inte träningen går som på räls hela tiden.

Jag tycker att det är viktigt att hunden har kraft i uppsitten, och det tycker jag verkligen att Wilco visar redan under de här första passen. Det märks att han har nytta av lite hoppstå-tanke, även om han ibland blir lite väl entusiastisk och bjuder hoppstå istället för uppsitt.

Första passet (lite strul med texten i början, ska se om jag hinner ändra och lägga ut ny film senare):

Andra passet:

Tredje passet:

Vill du lära din hund uppsitt, bakåtligg, shaping, omvänt lockande, stadigt stående och andra viktiga fjärr-kunskaper? De är med i vår grundkurs online med start den 5 januari. Bästa julklappen till dig själv (eller någon annan)!

2 svar på ”Wilco lär sig sitt upp

  1. Hej ,
    Tack för din information. Jag kommer att resa med mina två små hundar för första gången och har absolut ingen koll alls. Skulle behöva lite mer tips och hjälp. Jag har redan fått deras pass och dem fick spruta mot rabies, behöver jag något mer som bevis ? Kan man hämta hunden direkt när man landar? Betalade du några andra avgifter för att dem ska flyga med dig?
    Ska åka nästa månad och är väldigt orolig. Har aldrig rest med mina hundar innan, skulle vara tacksam om du kunde hjälpa mig.
    Mvh Yuna

    • Reglerna beror ju lite på vart du ska resa och med vilket flygbolag. Man betalar alltid för att flyga med hund (och av någon anledning betalar man det som regel på plats), men hur mycket skiljer sig mellan bolagen. Som regel hämtar man hunden samtidigt som man hämtar resväskan (specialbagage). Ibland kommer hunden innan resväskan, ibland efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.