Wilco i skogen

Idag fyllde Wilco 4 månader. Det firade han med att vara med på agilitytävling i Karlstad. Han är så härligt okomplicerad att ha med, lugn och vänlig. Det blev inte så mycket tid ringside för honom, vi var mest i skogen och lekte. På eftermiddagen, när vi hade kommit hem, tog jag med mig kamerakvinna till skogen för att visa lite vad vi sysslar med.

I skogen går mycket tid åt till att bara strosa och nosa. Wilco går gärna strax före mig i en lugn trav, och det gillar jag! Jag försöker också få in både skritt och galopp i våra skogsstunder. Skritt-träning i skogen gör jag med de vuxna hundarna för att bygga muskler och koordination. Wilco får också prova på det i korta pass med mycket belöning. Han är duktig på att ta sig fram i skritt! Jag försöker belöna när han tittar på var han sätter fötterna snarare än när han tittar på mig.

Har jag en medhjälpare med mig blir det jaktinkallningar i skogen. Annars försöker jag ta tillfället i akt när han är en bit bort och kalla in honom till lek. Idag provade jag också att kasta iväg leksaken i blåbärsriset och låta honom leta. Han tyckte att det var en rolig lek och jag är så glad att han spontant kommer tillbaka till mig med leksaken.

Vi gör också lite balansövningar om vi hittar ett nedfallet träd eller en passande sten.

5 svar på ”Wilco i skogen

  1. Brorsan och Wilco är ganska lika. Zpike har också växt iväg och fått långa ben. Båda två verka ha lätt för att ta det lugnt även om det kommer ett och annat busryck som man får lugna ner. Zpike gillar också att gå och strosa en bit ifrån mig om det inte är fler hundar med för då måste man ju se vad dom gör. Kul att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.