Träningshelg

Så härligt med en ledig helg och en bra träningskompis! Hundarna ligger nöjda utsträckta på golvet efter att ha fått flera träningspass idag. Både igår och idag har Lux och Squid tränat en del running contacts. Jag har inte riktigt kommit igång med träningen i år, men nu känns det som att vi är på gång. Det har varit svårt med Squids running contacts, i perioder har de varit jättebra, men oftast har hon haft ett rörelsemönster som visserligen är klockrent springande, men där framtassarna träffar precis ovanför kontaktfältet och baktassarna sätter i max en centimeter efter kontaktfältet (på marken). Ofta när hon gör det så träffar hon kontaktfältet med någon tass, men det är svårt att se och naturligtvis också svårt att bedöma för en domare. Därför har jag nu felat det rörelsemönstret och belönat tydligare träffar. Det verkar hjälpa när man får tränat lite regelbundet.

Vilken stil med baktassarna! Här träffar hon i alla fall väldigt bra med baktassarna mitt på kontaktfältet precis efter att bilden är tagen.

Ytterligare en suddig bild, men i alla fall en tydlig träff

Igår fick Squid köra lite handling och idag har vi tränat slalom. Det känns riktigt bra. Vi får se hur länge det går att träna innan hon blir för tjock och tung. Jag lät Karine bestämma vad jag skulle träna med Epic, så att jag tränar nyttiga saker istället för roliga. Han har fått köra mycket gunga-lekar och nosduttar, lite cirkelarbete och lite hoppteknik. De tråkiga men nyttiga sakerna går verkligen framåt när vi jobbar hårt på det! Shejpa har fått jobba på fart i starter och a-hinder. Hon var också duktig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.