Tävlingslydnadskurs Online

Snart avslutas vårens grundkurs online och det är dags för andra svenska omgången av Tävlingslydnad Online. Det ser jag verkligen fram emot, det var många år sedan jag var så här lydnadspeppad! Tävlingslydnadskursen utgår ifrån elitmomenten, men passar lydnadshundar på alla nivåer.

Som deltagare på våra onlinekurser får du snabb och omfattande coachning så ofta som du behöver! Du kan skicka in nya filmer varje dag om du vill, och vi svarar oftast inom några timmar. Vi hjälper dig med det du behöver, när du behöver det. Som observatör får du tillgång till allt material, och kan se deltagarnas filmer och våra svar till dem. Dessutom kan du ställa hur många frågor du vill om materialet.

Apportmask

Kursen startar den 22 maj. En ny lektion med text, video och läxor publiceras varannan måndag. Det blir totalt 8 lektioner. Varje lektion har ett tema:

  • Fotgående. Hur du får fotgående med fokus, precision, attityd och uthållighet. Vi går igenom alla delar av fotgåendet från klass 1 till elit. Vi går också igenom hur man kan träna fokuserade och säkra inmarscher på tävlingsplan.
  • Stå, sitt och ligg. Ställande, sättande och läggande under gång samt platsliggning och sitt i grupp.
  • Inkallning med ställande och läggande.
  • Rutan. Vi går igenom inlärning av sändande till ruta.
  • Apportering. Här går vi vidare från grundövningarna mot färdigt moment. Vårt sätt att träna apportering är väldigt fartfyllt, roligt och effektivt.
  • Vittringsapportering. Vi delar upp momentet och jobbar på luktdiskriminering separat, för att få en hund som är säker på uppgiften.
  • Fjärrdirigering. Här använder vi shaping och trick-träning för att få snygga rörelser med stor precision. Du kan jobba med låsta framben, låsta bakben, eller båda delarna!
  • Tävlingsträning. Sista lektionen handlar om tävlingsträning. Här går vi igenom hur du kan få hunden att prestera så bra som möjligt på tävling.

Läs mer och anmäl dig här

3 svar på ”Tävlingslydnadskurs Online

    • Vad roligt att någon känner så! Trodde att det bara var lydnadsinlägg som var uppskattade. Ska genast klura på något om agilityn. Nästa vecka blir vi drillade av Greg Derrett i tre dagar, så det blir det nog massor av nya träningstankar av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.