Snö och slask…

Det är inte jättemotiverande att träna just nu, underlaget på planen är snö och slask och det är svårt att få till lydnads- eller agilityträning. Dessutom har jag mycket jobb att göra framför datorn, riktigt tråkigt. Gud vad jag längtar efter sommar, med grönt gräs, sol, värme och ljusa kvällar. Jag är verkligen ingen vintermänniska!

Squid har inte fått så mycket träning. Jag tror att folk kanske inbillar sig att jag tränar hund hela tiden, men det är långt ifrån sant. Jag borde träna mycket mer om jag ska nå de mål jag har satt upp. I söndags körde vi som sagt lite sökträning med Squid och så fick hon ett pass med signalkontroll på kvällen i köket. I måndags pillade vi kanske med något hemma, jag kommer inte ihpg. I tisdags hade vi teorikväll på grundkurs och Squid var med. Hon fick visa ett pass med signalkontrollsträning. Igår blev det en koppelpromenad med Squid där Missy sprang lös och vi jobbade på att gå fint i kopplet och inte bry oss om hunden som sprang runt. På kvällen höll jag föredrag och Squid var med. Idag har Squid varit hos veterinären och fått en rabiesspruta. Och så har hon fått några pass med träning i köket. Vi har jobbat med signalkontroll (jag har lagt kommando på ”backa” och växlar nu mellan fyra beteenden på kommando), utgångsställningar och nostargeting till luktdiskriminering. Hon fryser nosen mot post it-lapp på köksluckorna och har nog börjat använda näsan lite för att hitta den.

På lördag är det agilitytävling och det är frustrerande att inte kunna träna så mycket som man hade velat. Missy hade behövt köra mycket dubbelbox innan tävlingen för att hoppa bra och hålla huvudet kallt. Båda hundarna hade haft gott av hoppteknikövningar. Shejpa hade behövt slipa på kontaktfälten. Men när träningsplanen bara är snö och slask så blir det ingenting av med det. Det får gå som det går. Ikväll var det i alla fall träning i ridhuset och jag hade med Shejpa. Jag fick till kanonbra träning ihop med Karin och Marianne där vi körde hundarna i trettiosekunderspass. Det var perfekt för Shejpa som var totalt fokuserad och snabb under hela träningen. Jag borde aldrig köra pass som är längre än ett tävlingslopp i agility! Allt funkade jättebra, förrutom kontaktfälten på balansbommen. Jag vet inte vad som är fel riktigt, hon la in steg som inte har funnits där förrut och träffade konstigt. Det blev väl lite bättre, men jag känner mig inte alls trygg på dem inför tävlingen. Jag blir lite orolig att hon kanske har ont någonstans, men jag såg inga sådana tendenser någon annan stans och a-hindret såg bra ut. Kanske är det bara det att hon bara har tränat balansbom två gånger under en och en halv månad? Det är ju färskvara på sätt och vis, speciellt så här tidigt i karriären. Det konstiga var att hon missade de raka, snabba, men var bättre på de där hon var tvungen att tänka och svänga tight. Jag får bara hoppas att det går över tills på lördag. Gungbrädorna såg i alla fall jättefina ut, slalomen satt som den skulle, farten var topp och samarbetet kanonbra.

3 svar på ”Snö och slask…

  1. Takk for et glimrende foredrag spekket med lærdom! Trene hoppteknikk hjelper. Bonus hopper nå mye bedre! Ha det gøy til helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.