Ridhusträning

Igår fick jag besök av Karine och Maria, som ska gå valpkurs för Maria Hagström ihop med oss i nästa vecka. Det fick bli en värktablett för foten så att jag kunde hänga med till ridhuset och köra agility. Jag har fått en ny tid hos sjukgymnasten på måndag, så om jag inte är bättre då så hoppas jag att jag kan få hjälp. Planen för ridhusträningen var att utsätta Squid för att andra hundar kör agility och sedan träna på att hon skulle sitta stilla och koncentrera sig. Jag har som sagt undvikit situationer där hon ser andra hundar köra eftersom hon blir så galen, men om vi ska kunna prestera lika bra på tävling som på träning så måste hon ju naturligtvis klara av det också. Igår var hon i alla fall väldigt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Hon klarade av att fokusera på fotgående och hålla tyst när Lux och Litchi körde alldeles i närheten. Och hon skötte sig bra när hon själv skulle köra. Det enda jag inte är nöjd med var att vi inte hade någon riktig plan för vad vi skulle träna på handlingsmässigt och att jag inte hade med videokameran. Jag filmar mycket av min träning och handling är nog det som är allra viktigast att filma. På söndag får det bli mer välplanerat. Jag körde också lite hoppteknik med både Squid och Epic.

I helgen ska jag ha tävlingslydnadskurs. Det är ganska behaglig temperatur för att vara i ridhuset nu, men tyvärr ska det komma mer snö med start ikväll. Tur att tisdag och onsdag ska tillbringas med Maria Hagström i AH-hallen i Karlskoga. Värme och konstgräs är definitivt bättre än minusgrader och ridhus-sand i skorna. I helgen håller vi tummarna för Maria och Ylle som tävlar Nordiska mästerskapet i lydnad på Älvsjömässan. Lycka till!

1 svar på ”Ridhusträning

  1. Har du noen tanker om oppvarming av hundene nå i vinterkulda? Synes det er vanskelig å vite når han er varm nok og hvor fort han blir kald igjen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.