Rättvik dag 2 och måndagsträning

Dag två i Rättvik blev ganska lyckad, trots två diskningar. Diskningarna kom eftersom Shejpa gick in i andra porten i slalom i båda loppen. I det första loppet tog jag om hindret och körde sedan snabbaste vägen i mål, eftersom hon hade så bra fart och engagemang. Hon fick massor med lek och sedan lunch i bilen. Till andra loppet kom jag lite sent in i ridhuset och hann inte ladda upp som till de andra loppen under helgen. Hon var lite mindre taggad än i loppet innan, men helt fokuserad. När hon missade slalomingången tog jag om från två hinder innan slalom och körde klart banan. Jättesurt att vi fortfarande får de där slalomfelen, men det är bara att gå hem och träna. Huvudsaken är att hon höll fokus helt och fullt. Det var också kul att det gick så bra för flera av våra vänner. Barbro som vi åkte och bodde med tog en andraplats och en tredjeplats i agilityklass med sin Alizé. Mija gjorde flera jättefina lopp med Rasken, men tyvärr hade hon otur i agilityklasserna, med en rivning och ett uppfartsfel. Med Råttan tog hon i alla fall en efterlängtad SM-pinne i agilityklass. Grattis! På söndagen stannade vi kvar till klass I eftersom Barbro skulle starta med Carmen. Jag tittade mest på large, och där gjorde Elin med Älva ett jättesnyggt lopp i agilityklass, som räckte till seger. Grattis!

Jag är jätteinspirerad och motiverad för träning just nu. Jag har blivit duktig på att utvärdera alla träningspass och tävlingslopp skriftligt och planera veckans träning, så att jag tränar på det jag behöver och förbättrar det jag inte är nöjd med. Jag har också satt upp långsiktiga mål inför SM med Shejpa, som vi kommer att jobba med under våren. Igår fick Shejpa mest vila, men hon fick några jättekorta kontaktfältspass inomhus, där hon var jätteduktig! Squid fick jobba på running contacts. Det börjar bli jättebra. Det verkar som att det där med att svänga av balansbommen och samtidigt träffa kontaktfältet fint är enkelt för henne. Däremot kan hon ha svårare att trycka på riktigt bra framåt om jag är bakom. Det har nog delvis med hennes personlighet att göra och delvis beror det nog på att jag har tränat henne lite annorlunda än de andra. Vi tränade också på nosduttar för gungbrädan. Vi tränar på gungbrädan ungefär en gång i veckan, i AH-hallen, och jobbar hemma i trappan eller på planka på de detaljer som behöver bli bättre. Igår avslutade vi dagen med ett pass med cirkelarbete och torrhandling på planen. Hon är så engagerad och taggad när vi kör torrhandling att det är jättekul (så länge man inte blir biten i benet…) och nu verkar hon ha fattat skillnaden mellan rakt fram och cirklar, så att de kan kombineras i samma pass utan att man får problem. Idag har vi nya planer, bland annat hoppteknik i ridhuset för båda hundarna. Först ska Squid och jag ut och försöka få riktigt mycket tryck framåt över balansbommen.

1 svar på ”Rättvik dag 2 och måndagsträning

  1. Virker som du tenker så positivt og konstruktivt! 😀 Inspirerende! Og så flink du er som er blitt god på å både planlegger og evaluerer treningsøktene!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.