Rasspecialen i Vårgårda

I lördags var Shejpa och jag med på Rasspecialen i Vårgårda. Rasspecialen är en tävling dit de tre bästa hundarna i varje ras (enligt Årets Agiltyhundlista 2010) är kvalade. Förra året kallades tävlingen ANAM och Shejpa och jag vann mediumklassen. Under tävlingen startar alla hundar i två kvallopp. De tio bästa hundarna efter två kvalrundor går till final, men det får bara vara en hund av varje ras i finalen (förutsatt att det finns tio raser som gått runt två rundor). Alltså gäller det dels att vara bland de 10 bästa och dels att vara bäst i rasen. Själv hade jag nog föredragit att tävla i lag ihop med mina raskamrater, istället för att behöva hoppas på att de ska få fel. Tävlingen är rolig i alla fall och konstgräshallen i Vårgårda är fantstiskt fin!

Shejpa var riktigt fin och första banan passade oss. Det var en enkel och flytig agilityklass där man vann mycket på running contacts. Shejpa tyckte att det var roligt och flög fram. Tyvärr fick vi en rivning. Vår tid var bäst av alla mediumhundars och det var inte många hundar som slog den, oavsett storleksklass. Tyvärr fick vi också en rivning (på första hindret) i hoppklassen och därmed blev det en rivning för mycket för att nå finalen (vi blev bästa cocker spaniel efter att Håkan och Max oturligt diskat sig i hopploppet, de låg på tredje plats efter agilityklassen). Grattis till Christina och Pippi (staff) som vann medium i år!

Från Vårgårda åkte jag vidare till Trelleborg där Jen och jag tävlade IK1 (vallning). Det slutade med ett förstapris! Läs mer om det på forthewin.se. Idag har jag lämnat Shejpa hos veterinären för kastrering. Det är något jag har tänkt på i flera år, men det har alltid kommit något i vägen. Det ska bli skönt både för henne och resten av flocken att slippa löp var fjärde till femte månad.

1 svar på ”Rasspecialen i Vårgårda

  1. Vad synd att ni rev, men å andra sidan var ni ju otroligt bra annars och det är ju det vitkigaste och att farten var så bra!! Har du någon film? Det är alltid kul att se 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.