Lydnadsläger i sommarvärme

Då var vi hemma igen och glada över att återförenas med resten av flocken. Resan från Kanada gick väldigt smidigt och Shejpa verkade, som vanligt, helt oberörd av den långa resan. Den här veckan är det lydnadsläger på gården och full fart från morgon till kväll. Vi har 17 deltagare, varav flera bor i tält eller husvagn på gården (snacka om att man längtar till ett hus med mer än en toalett…). På grund av det stora trycket efter platser på lydnadslägret i år har vi tagit in en extra instruktör (Anna Larsson från Sverige, som får massor av lovord på grund av sitt pedagogiska sätt). Det är fortfarande inte för sent att gå lydnadsläger här i år! Den 13-16 juli har vi ytterligare ett läger med en liten grupp och Thomas som instruktör. Det finns fortfarande någon plats kvar.

På lägret har vi hunnit med att gå igenom nästan alla lydnadsmoment på djupet – fritt följ, apportering, ställanden, fjärrdirigering, tävlingsträning, platsliggning, tandvisning etc. Imorgon blir det fartfyllda inkallningar, vittringsapportering och eget val. Vi har hundar i alla åldrar, av massor av olika raser: schäfer, border collie, groenendael, långhårig collie, howavart, berger des pyrenees, pomeranian, rottweiler, whippet, aussie, border terrier, flat, dobermann, kleiner münsterländer, golden retriever, riesenschnauzer och blandras. Solen skiner och det är riktigt varmt! Våra värmereflekterande dukar har gjort stor succé och vi har fått beställa många nya från USA (vilket kanske är ett säkert tecken på att det kommer att regna resten av sommaren).

Det är svårt att hitta energi till bra tränande av egna hundar när man kommer in efter en lång dag i solen. Missy är med hela dagarna och ligger snällt i sin bur tills man ber henne om att visa någonting. Shejpa står i hundgård och får ett träningspass på kvällen. I måndags var jag alldeles för trött för att träna henne bra och hon lurade mig helt hela tiden. Igår var jag i bättre form och vi hade ett helt grymt träningspass med slalom! Under vistelsen i Kanada insåg jag att jag måste skärpa mig i träningen med Shejpa och ta den på allvar och inte nöja mig med att hon är så väldigt mycket bättre än vad hon var för ett par år sedan. Hon har kapacitet för massor och hon förtjänar bra träning på alla områden. Jag ska bli noggrannare med att hålla igång hennes torrhandling och olika självkontrollövningar.

Squid kom hem i söndags och det var ett kärt återseende. Hon har fått komma igång med lite vallning under veckorna hos Anna och Krille, men är fortfarande väldigt omogen och galen. Hon är väldigt tänd och det ska bli spännande att se vad vi kan göra till hösten. I övrigt har hon kanske mest lärt sig ofog i Stallarholmen, men hon leker i alla fall lite bättre än vad hon gjorde innan hon åkte och är bättre på att komma tillbaka med leksaker. Dessutom har hon fått socialisering och uppfostran av fyra släktingar.

Fram tills augusti har vi verkligen fullt upp, det är läger nästan varje vecka (förrutom vanliga läger har vi också fyradagarssamlingar för våra tränarutbildningar) och i mitten av juli åker jag och Shejpa iväg på tävlingsturné till Viking Agility Week, Snapphanefejden och European Open. Jag ska försöka hinna blogga lite under tiden 🙂

8 svar på ”Lydnadsläger i sommarvärme

 1. Äntligen en uppdatering. Oj ni har verkligen fullt upp. Och så ska ni flytta också. Härligt att det går så bra att resa med Shejpa.
  Ha en skön sommar!
  Tina

 2. Tack Fanny, Thomas och Anna för fyra varma men väldigt givande dagar! Nu är vi fulla av ny träningsmotivation! Hoppas vi ses snart igen!

  Kicki, Buller & Aimee

 3. Tack Fanny, Thomas och Anna för ett jättetrevligt läger! Ett gott betyg till er alla tre instruktörer som lyckats inspirera igång oss alla (både folk och fä)trots värmen 😉 Nu är verkligen träningsinspirationen på topp!
  Jag hoppas Nessa och jag ska kunna komma fler gånger i framtiden.
  Ha en fortsatt härlig sommar!
  /Malin & Nessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.