Liten lydnadsfilm

Filmade lite lydnad med Squid idag. Hon var rätt trött, så det blev väl inte kanonbra. Hon blir väldigt lätt trött, någon timma i hundgård med de andra, så är hon trött resten av dagen. Vi har i alla fall kommit ganska långt på väg med vår målsättning till nästa gång på Maria-kursen – fritt följ och stå under marsch.

Inne har vi jobbat lite med att plocka grejer och lämna i handen (leksaker, boll, borste, metallapport, handske). Det tyckte hon var kul 🙂 Vi behöver jobba mer på att vilja plocka upp och komma in med olika saker. Inne funkade det finfint, men ute är hon inte så intresserad att hon använder näsan för att lösa det. Vi har också jobbat lite med luktdiskriminering och idag la jag på post it-lappar som inte luktade mig, som hon inte skulle markera. Det gick rätt bra. Blir spännande. I måndags var Squid med på lydnadskurs och körde inmarscher på planen och en stå under marsch tävlingsmässigt.

Missy har fått köra lite mer fartfyllda moment de senaste dagarna, framför allt rutan. Träningen går rätt bra, även om hon fortfarande har en tendens att hamna för långt bak i rutan. Vi har också kört konskick och dirigeringsapport. Hon är jätteduktig. Däremot går aktivitetsnivån upp väldigt när vi kör mycket sådant och idag hade hon till exempel provsmakning på vittringspinnar… Jag måste ta det lugnare när vi kör sådana moment och varva fart med koncentration, tror jag. Hon har fortfarande haft rätt på stå och sitt i dumrutan, även om hon har börjat röra sig när hon ska stå stilla.

2 svar på ”Liten lydnadsfilm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.