Dagens Bud

Äntligen är sommarvädret här! Har gått runt hela dagen och njutit av perfekt väder. Själv föredrar jag när det inte är vrålvarmt, så dagens soliga och lagom varma väder har passat mig perfekt. Thomas åkte till Finland tidigt imorse, och Sofia kom förbi med Tod och Said (Wilco och Volts bröder) på eftermiddagen. Så över helgen är jag ensam med 15 hundar! Man har inga fritidsproblem då i alla fall!

Wilco och BudWilco och Bud – finaste halvbröderna

Bud och jag hade några mysiga träningspass ute på kvällen. Jag tycker verkligen att hans personlighet kommer fram på den här filmen. Först experimenterade vi lite med två leksaker. En viktig grundövning för mig är att jag kan kasta iväg en leksak och så direkt få valpen engagerad i en annan leksak. Jag trodde ju i min enfald att en mjuk fleece-leksak var roligare än en hårdare gummigrej – speciellt när man är mitt i tandlossningen. Jag hade fel, vilket blir ganska tydligt på videon.

Bud har lärt sig hopp-stå (fast inte med någon avancerad stadga än), och jag har börjat lägga signal på det. ”Sitt” kan han ganska bra sedan tidigare, så jag testar att slänga in ett ”sitt” då och då när vi jobbar med nyare kommandon, så att jag vet att han lyssnar på vad jag säger. Det går faktiskt bra för det mesta! Vi jobbade också lite med ”sitt” i högre arousal, när han var inställd på lek och att jaga mig.

Till slut hade vi vårt första pass med att shejpa ligg. Han var ganska trött när vi kom hit, så de första läggandena blev väldigt avslappnade. På slutet av passet fattade han var jag var ute efter, och bjöd fina bakåtligg.

Har du också en ung hund som ska syssla med agility? Missa inte grundkurs agility online med start den 22 juni!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.