Bra och dåligt

Vi har haft två jättebra dagar med agilityträning ihop med Mija och kelpies. Igår var vi i ridhuset i några timmar och idag åkte vi till AH-hallen i Karlskoga för mer träning. Igår fick Shejpa ett pass med att stanna kvar i slalom och Squid fick träna två pass med running contacts och ett pass med slalom. Idag körde Shejpa en kombination tävlingsmässigt och sedan tränade vi gungan. Squid fick precis som igår ett pass med slalom och två med running contacts. Idag fick jag också äntligen svar på min dispensansökan och klartecken att gå SBK:s A3-utbildning (agilityinstruktör steg 3, första steget på lärarutbildningen) som börjar nästa helg. Det ska bli väldigt spännande! Thomas är fortfarande i Norge, han har hållt tränarutbildning i två dagar och åker nu vidare mot fjällen och jaktprov med Pi. Idag hämtade han också nya border collien Jen på Gardermoen. Det ska bli så kul att få träffa henne efter helgen.

Det var de goda nyheterna. Resten här hemma är ganska tungt just nu, jag borde inte klaga, men jag behöver skriva av mig lite. Bilen startade inte i tisdags, så jag har varit utan bil hela veckan. Jag hade väldig tur som fick besök av Mija med bil i två dagar. Det gör det ju också lite krångligt att ta sig till AgIFs Ras-SM på lördag. Dessutom har jag varken boende eller någon som kan se till fåren, så det är verkligen frågan om jag kommer iväg. Det hade varit så roligt att få vara med! Dessutom har jag börjat bli sjuk och har ont i halsen och huvudet. Fåren ska ha mat två gånger om dagen och jag får så ont i armarna av det att jag ikväll inte kunde hålla en telefon eller skriva på datorn på en timma efteråt. Jag hoppas att det hänger ihop med att jag är sjuk och att jag inte är så jäkla klen att jag inte klarar av lite enkelt gårdsarbete (även om det finns risk för det…).

Så, nu har jag klagat nog! Här kommer två videos från idag, en på slalomträningen (körde ett pass igår som inte är filmat, förrutom det så följer det här passet på förra videon) och en på lite kontaktfält på full höjd.

10 svar på ”Bra och dåligt

 1. Åsa: Ja, några är ju uppenbara ”fel”, till exempel de två sista (även om hon är på kontaktfältet på i alla fall den första av dem).

 2. Hei Fanny!
  Må bare si at det er sååå gøy og inspirerende å se på videoene dine 😀 Koser meg sånn!!!
  Har selv vært på trening i dag og er overbevist om at Nila (fortsatt) er ”verdens beste agility hund” og det takket være alt jeg har lært på kurs hos deg =D Vi har virkelig forbedret oss enormt etter at vi begynt å trene hos deg og etter at vi fikk et system på handlingen!!

  Så, TUSEN TAKK FOR DET!! 😀
  Hilsen oss i Hvitsten

 3. Fanny, har du gjennomført Ruff Love programmet på dine hunder? Jeg vurderer det på min egen Border Collie tispe, men synes det virker så strengt og vanskeligt å gjennomføre til punkt å prikke. Har du gjennomført det og anbefaler du det?

 4. Hoppas du inte blir sjuk!
  Och du, våra får får bara mat en gång om dagen, i en stor höhäck. Riktigt bra. Görjobbigt att släpa mat jämt till dem. Som bonde får man försöka spara sig lite 😉 Hur kan ni förenkla för er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.