Agilitytävling och lydnadskurs

Dags för en liten uppdatering kanske. Jag har blivit förkyld och det tar verkligen på krafterna. Jag hoppas verkligen att det inte blir värre, för det har jag inte tid med. Här kommer i alla fall några rader om vad vi har gjort de senaste dagarna.

I söndags var det dags att tävla agility med Squid igen. Kristinehamns BK arrangerade 2 x agility- och hoppklass I. Squid uppförde sig alldeles utmärkt. Det här var definitivt den svåraste tävlingen vi har varit på med tanke på att hålla Squid tyst och lugn inför start. Det var två banor ganska nära varandra inne i ett ridhus och ingenting att stå bakom medan man väntar på sin tur. Jag blev glatt överraskad över att Squid klarade det så bra. Hon var tyst och höll fokus på sin matte istället för att hetsa på hundarna på banan. Tyvärr var det inte riktigt vår dag när det väl var dags för oss att springa på banan. I tre av fyra lopp fick vi en vägran i samma situation (hopphinder efter framförbyte). I det fjärde loppet (hoppklass 1 A) satte vi en nolla och kom på tredje plats med pinne. Jag är jättenöjd med Squid! Kontaktfält, slalom, hoppning stämmer. Hon är följsam och väldigt trevlig att köra med. De där vägringarna är lite skumma, men det är ju någonting som definitivt kommer vara glömt om några månader – typisk unghundsgrej. Loppen kan du se här:

Måndag och tisdag gick vi kurs för Maria Brandel (fd. Hagström) i AH-hallen. Squid är anmäld till lydnadsklass I, men jag börjar bli rejält trött på de momenten, så vi började måndagen med att köra igenom lydnadsklass II tävlingsmässigt, för att se hur långt det är kvar där. Flera av momenten har vi aldrig gjort hela, men jag tyckte att hon var jätteduktig. Inkallning med stå var jättebra fram till andra inkallningssträckan, där hon blev osäker eftersom jag aldrig har kallat in henne från ställandet förut. Rutan fungerade perfekt. Apporteringen var bra, men jag hade gärna haft lite mer tempo. Hopp – sitt – hopp har jag aldrig kört, men jag chansade och hon hoppade, men vände upp direkt och satte sig på kommando väldigt nära hindret. Där får vi träna lite på att hon ska fortsätta springa framåt tills hon får kommando. Fjärren stod jag över, den har vi precis börjat träna. Över huvud taget kändes det alltså bra och det är inte mycket kvar innan hon kan tävla tvåan också. Får se ut någon kvällstävling till våren.

Epic var den som fick träna mest på kursen. Han har varit lite risig i magen under den senaste månaden och vi har inte tränat så mycket. Nu var han dock i toppform och orkade massor. Vi jobbade på fotgående, signalkontroll, att inte titta på belöningen (hans största problem), ställande, targeting, apportering med mera. Han är så roligt att jobba med! Jag är så sjukt nöjd med honom än så länge. Han har enormt mycket tryck i det han gör men kan ändå vara lagom lugn i moment där det behövs, kan koncentrera sig jättebra och slappnar av hur lätt som helst när han inte jobbar (kan ligga uppbunden när jag kör agility med Squid). Vi får se vad som händer när han blir könsmogen och vuxen, men än så länge ser det väldigt lovande ut! På tisdagskvällen höll jag hoppteknikkurs i ridhuset och Epic fick vara med och göra några övningar. Jag trodde att han skulle vara lite trött efter två dagar med kurs, men hoppteknik är nog hans favoritsyssla (förutom vallning möjligtvis) och han skakar i väntan på sin tur. Trött var det sista han var, men han var i alla fall duktig!

Idag har vi tränat agility i ridhuset ihop med Åsa och Cecilia. Jag orkade inte så mycket med min förkylning, men jag byggde övningar som liknade de situationer där vi fick vägringar på tävlingen i söndags. Naturligtvis gick det inte att få fram felet, oavsett om jag försökte vara sen, felplacerad eller sticka tidigt. Vi får hoppas att det inte dyker upp på lördagens tävling i Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.