VM och gratulationer

Då vad VM över för den här gången och jag ångrar inte en sekund att jag åkte hit! Det är så häftigt att se så mycket bra agility och spänningen i hallen under finalerna är helt oslagbar. Jag tror att det är viktigt att titta på världseliten ibland, så att man inte blir insnöad på vad som funkar på lokala tävlingar. Man inser också att framgångar på ett VM inte framför allt handlar om vilken hund som är snabbast och mest vältränad, den viktigaste aspekten är nog förarens nerver och förberedelser inför tävlingssituationen – och en liten gnutta tur.

Speciellt imponerad blir jag av Natasha Wise från England som vann mediumklassen med sin supersnabba border collie (de vann med 4,5 sekunder till tvåan, som också var en border collie). De här ekipaget har utklassat resten av mediumekipagen på två VM i rad. Trots att det går så enormt fort går hunden fortfarande runt lopp efter lopp utan fel. Förra året hade de inte turen på sin sida – domaren dömde vägran i en lite konstig situation precis innan upploppet i finalen. I år gick det hela vägen och det var verkligen välförtjänt. Det måste vara jättesvårt att gå in som ledare och sätta det där sista loppet.

I small vann en finsk tjej som bara är 16 år gammal! Det är också en fantastisk prestation. I large blev det hemmaekipage på både första och trejde plats. Marcus Topps från USA verkar också ha nerver av stål – vinst förra året och en andraplats i år. Susan och Encore fick tyvärr en rivning i början av loppet, och så var de borta ur matchen. Marginalerna är pyttesmå i den här sporten!

Nu längtar jag hem till mina egna hundar och träningen med dem. Mitt flyg går ifrån Zürich strax innan två och nu fördriver jag tiden i den här mysiga staden (just nu på Starbucks). Hemma är jag nog inte förrän sent ikväll.

Jag ska passa på att gratulera några duktiga kursdeltagare också:

Grattis till Bodil ifrån Bergen som har börjar tävla hoppklass med sin unga border collie Kelly. Bodil och Kelly går vår agilitytränarutbildning under året. Uppflyttningen till klass II kom på bara ett par veckor. Vilket flyt! Dessutom har de varit ute och tävlat lydnad igen, med ett förstapris i klass II som resultat. Trean nästa! Bodil har också tävlat agility med sin Ted och tagit vinster i klass III med honom. Vilken månad!

Grattis till Anneli med riesenschnauzer Marte som tog förstapris i klass II i lördags! Anneli och Marte går tränarutbildning steg 1.

Grattis också till Lina och Pejla till förstapris i klass II. De råkade nolla rutan, men vad gör det när de får höga betyg på allt annat! Lina och Pejla går tränarutbildning steg 2.

3 svar på ”VM och gratulationer

  1. Hej Fanny!
    Har varit i Bergen å dömt i helgen å fick äran att dela ut ett par domarens faroritpriser! Det ena av de två priserna delades ut till en väldigt duktig handler,såg mycket bra ut,hon kommer nog gå långt misstänker jag. Det var Bodil fr Bergen, kunde räknat ut att hon gått i din skola:-)

    Ha det.
    Peter

  2. Ja, den mentala träningen är verkligen en av hörnstenarna i sporten. Riktigt coolt med de som går in och ”bara kör” – avslappnat coh kontrollerat! Inspirerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.