VM 2017 Del 1

I helgen är det dags för en av årets höjdpunker: VM i Agility! Det är 10 år sedan jag var på mitt första VM, den gången i Hamar, Norge. Sedan har det blivit Finland, Österrike, Tyskland, Frankrike, Tjeckien och Spanien. VM i Sydafrika, Luxemburg och Italien följde jag via livestream hemifrån. I år är vi tillbaka i Liberec, Tjeckien, där VM gick för fem år sedan. Det var ett kanonarrangemang och en väldigt trevlig stad, så det är roligt att vara tillbaka.

I år har jag åkt bil ner ihop med min vän Mari från Norge. Hon och FTW Mist (Squids dotter) ska representera Norge både individuellt och i lag för andra året i rad. Med på resan är också lillasyster Maki, från Squids senaste kull. Mellansyster FTW Midi stannade hemma i Norge hos Birgitte och halvsyster Sisko.

Vi började resan i måndags och körde Öresundsbron till Danmark och tog sedan färja från Gedser till Rostock. Färjan var försenad. Himla bra att man har Netflix och att man numera har i princip fri surf i hela EU. Vi kom till Rostock ganska sent på kvällen och checkade in på hotell i närheten. Igår tog vi sovmorgon och körde sedan mot Liberec som ligger nära gränsen till både Tyskland och Polen. När vi var nästan framme var vägen vi hade tänkt åka avstängd och vi fick köra en omväg i mörkret. Vi kom fram till hotellet – som är enormt – vid åttatiden på kvällen. Vi var lite sega, så det blev ganska sent innan vi kom iväg för att äta middag. Som tur var hittade vi en trevlig och hundvänlig restaurang där vi kunde sitta till midnatt.

Det är härligt att vara i länder där hundarna är välkomna att vara med! På färjan mellan Danmark och Tyskland fick Maki följa med in i restaurangen och blev serverad vatten och hundkex. På restaurangen igår fick hundarna varsin skål med vatten som de verkligen uppskattade efter promenaden dit. Det känns som att det börjar bli bättre i Sverige också, men det är verkligen en bit kvar!

Idag är det veterinärkontroll och träning för några länder, bland annat Norge som tränar 17:10. Imorgon fortsätter det med veterinärkontroll och träning och sedan är det invigning vid 14:30. En timma senare drar första klassen igång – första lagloppet för largehundarna. Tävlingarna fortsätter sedan fredag, lördag och söndag. Här kan du hitta hela programmet och länk till livestream.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.