Veckans träning

Måndagen gick i ett med flyg hem, snabbsova, jobb, inomhusträning och jobb vid datorn alldeles för sent på natten. Vaknade igår med riktigt ont i halsen och har inte helt varit i form. Lydnadstävling på lördag, så jag kan ju inte komma undan tränandet. Jag har en känsla av att fröken duracellkanin på speed behöver jobbas ganska mycket i veckan för att vara i balans på tävlingen. Samling klockan 7.45 hör jag rykten om. Låter ju helt otroligt jobbigt, men man kan ju hoppas på att hunden är morgontrött. Inomhusträningen i måndags gick rätt hyfsat. Körde mest fritt följ för det behöver vi verkligen få lite mer flyt på inför tävlingen. Hon var väldigt osäker och kanske lite för het på sitt i grupp och platsliggning, verkade inte bekväm med de andra hundarna över huvud taget.  Igår kändes hon betydligt lugnare när vi tränade. Det  hjälpte nog med ordentlig träning på måndagen och förmodligen var hon extra het efter att jag hade varit borta hela helgen och hon hade bott med sin husse som hade låtit henne tokspringa. Idag blev det ett träningspass till och hon känns faktiskt riktigt samlad. Jag märker att hon blir extra speedad så fort hon får en leksak eller får göra ett springmoment, så jag försöker vara noga med att samla ihop med fritt följ efter varje energikick. Momenten tycks i alla fall funka helt okej just nu, men som vanligt önskar man att man fick träna mer inför varje tävling. Nu tänker jag inte vänta längre, för det gör bara att jag tränar mindre, ska försöka hinna med att tävla lite mer regelbundet i framtiden, men det är inte lätt när alla helger nästan är fullbokade.

Pi fick ett träningspass med lydnad utomhus idag. Fritt följ, ställande under baklänges marsch, läggande och uppsitt från utgångsställning och korta platsliggningar. Kändes fin, men jag tränar henne alldeles för lite. Hon hade ett jättesnyggt läggande från utgångsställning, så kanske min liggträning med massa lek inomhus har gett resultat! Provade också att köra inkallningen som en kedja, det gick bra, men jag upptäckte att hon inte är van vid att bli lämnad i sitt från utgångsställning.

Shejpa körde lite agility igår. Värmde upp med hoppteknikövningar i spindeln och jobbade sedan på samma övning som jag körde med Missy i förra veckan – 270-graderssväng där jag lade på en serpentin när svängen funkade. Shejpa behöver nog jobba mer med serpentiner, de känns inte helt klockrena och jag har verkligen inte tränat mycket på dem. Svängen kändes bra i alla fall. Fokuserade mycket på starterna eftersom jag har slarvat med det ett tag och bara låtit henne starta fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.