Världens mysigaste valpkurs

Vad snabbt det blev höst! Nu får man verkligen tänka sig för och utnyttja dygnets ljusa timmar till hundträning. Det är svårt att vänja sig vid att det blir mörkt vid halv fem, och värre ska det bli. Vi har visserligen elljus på planen, men det är definitivt trevligare att träna i dagsljus. Idag har det dessutom regnat hela eftermiddagen och kvällen. Jag är glad att vi hann träna hoppteknik med valparna + Jen när det fortfarande var uppehåll. En gång i veckan får valparna studsa över lite bumps och de tycker att det är så roligt! Jen har tyvärr inte fått träna så mycket annat än vallning under det halvår hon har bott här. Men hon tyckte också att det var roligt att hoppa lite och verkar inte ha några problem med det.

Kicki och Rookie jobbar på shaping och kroppskontroll

Ikväll var jag väldigt glad över att vi kunde vara inne på valpkursen. Vi har en liten och mysig valpkurs där Thomas och jag kan träna våra valpar också. Om det är dåligt väder får vi plats i vinterträdgården och jobbar på shaping, hantering och kroppskontroll. Valparna får fantastiskt fin träning på att slappna av när andra tränar i närheten och på att fokusera under träning trots att det finns andra valpar i närheten. Jag är så glad över vår lilla grupp och den fina träning våra valpar får. Som tur är fungerar det bra att både vara instruktör och hålla koll på sin egen lille valp – han är riktigt snäll och slappnar av bra för det mesta.

Kamilla och Wira slappnar av och tittar på när Rookie tränar

Över huvud taget tycker jag att valparna är väldigt snälla. Det är inga problem att ha två stycken i samma hus och de är enkla att ha att göra med på alla sätt. Epic har kissat inne en gång sedan han var 8 veckor. Han kan vara ensam i sin valphage i flera timmar om jag är ute och håller kurs. Han sover mycket, men är väldigt vaken när det är dags för träning. En mönstervalp på de flesta sätt! Utmaningen med Epic att han är otroligt utåtriktad. Han älskar andra hundar och människor och kan absolut få för sig att springa långt iväg för att hälsa. Ett lyxproblem, tycker jag, men absolut någonting vi kommer att få jobba med. Han har också börjat skälla en del i valphagen hemma om de andra hundarna springer runt i vardagsrummet. Det har börjat de senaste dagarna och det är absolut dags att ta tag i det nu! Jag har låtit det hända några gånger för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.