Valpgodis

Valpgodis

Mitt försök på att göra valpgodis gick riktigt bra! Wilco gillar det (fast jag vet inte om mer kräsna hundar behöver mer smaksättning?) och konsistensen blev klockren! Dessutom bara ingredienser som jag med glädje ger till valpen. Jag gjorde ungefär så här:

– Tog den lammfärs (från egna gården) som blev över efter min egen lunch när jag gjorde lammfärsburgare.
– Stavmixade ihop den med två ägg och en matsked fiberhusk. Den stora poängen med både äggen och fiberhusken var att få smeten att hålla ihop bra. Fiberhusk är bra för magen och kan användas i bakning när man inte vill använda gluten eller om man vill skära ner på kolhydraterna. Jag brukar använda det själv till pizzabottnar, fröknäcke etc. Smeten blev jämn av mixandet.- La bakplåtspapper på en plåt och spred sedan ut smeten på bakplåtspappret med en slickepott. Jämnt och tunnt.
– Satte in plåten i ugnen på knappt 100 grader. Höll luckan en aning öppen så att vattenånga kunde komma ut.
– Tog ut efter några timmar, skar i remsor och vände på den (var torr på ovansidan med fortfarande slemmig under). Lät stå på låg värme några timmar till.
– Lät stå på eftervärmen hela natten.
– Klippte i små bitar på morgonen.

5 svar på ”Valpgodis

  1. Det ska jag testa! Minka har fått smak för Frolic idag, vi var med på ett experiment som några studenter gjorde. Tog henne en kvart att mumsa i sig trots att de delade miniFrolic i flera bitar. Och det är inget jag vill ge henne heller…

  2. Pingback: Valpeforberedelser | Retrieveren.com

  3. Liker å følge bloggen din. Har en valp på 13 uker og det er mye å lære. Prøver meg på valpegodis i dag og lager det på kjøttdeig. Hvordan oppbevarer du det når det er ferdigtørket i ovnen. Spennende å se hvordan det blir:)

    • Ju torrare det blir desto bättre håller det ju sig, men jag förvarar det gärna i kylskåp ändå (och gör jag stora mängder godis så fryser jag in en del).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.