Träningtips #1 – Att lägga på signal

Det finns olika skolor när det gäller att lägga på nya signaler, men för egen del, så upplever jag att det är viktigt med rätt ordningsföljd när jag introducerar en ny signal. Först kommer signalen, sedan beteendet, till slut belöningen. Dagens tips är med andra ord: En utomstående ska inte kunna se att din hund faktiskt inte kan signalen sedan tidigare när du börjar introducera signalen. Det ska se ut som om hunden faktiskt utför beteendet på signal och inte som om du kommenterar det hunden redan gör. Här kommer en liten film på första träningspasset där jag lägger på en signal på ett shejpat beteende:

Tidigare inlägg om signalkontroll:
Tankar om signalkontroll
Signaldiskussionen fortsätter

Jag har planerat för ungefär 15 träningstips, ett om dagen under de kommande veckorna. Men om det blir fler eller färre beror lite på om någon verkligen läser och kommenterar bloggen så här i semestertider.

31 svar på ”Träningtips #1 – Att lägga på signal

 1. Tack för en bra film. Har läst mycket på din blogg och fått massor med hjälp! Har en Borderterrier som väldigt lätt ljudar och har slitit mitt hår i förtvivlan men nu är vi på gång! Fortsätt med detta braiga jobb! Jag kommer följa alla dina tips här i sommar 😀
  Soliga och varma hälsningar från Gotland

 2. Jeg leser også! 🙂

  Er det noen adferder du har full stimuluskontroll over, kanskje triksene? Hva synes du det gjør med adferdene/hunden?

 3. Självklart läser vi din blogg under sommaren också:) Mycket bra tips om signalkontroll, nu har jag fått lite motivation att namnge några beteenden själv. Keep hälsar att det var en ruskigt fin leksak Squid hade.

 4. Jag läser och lär mig massor av dina blogg-inlägg och videos! Är nybörjare på klickerträning. Drömmen är att gå en kurs för er 🙂

 5. Följer din blogg regelbundet, speciellt nu när jag har en ny förmåga i huset 🙂 Du får gärna lägga upp lite tips för oss med småvalpar.

 6. Tack så jättemycket för inlägget, signalkontroll kämpar jag med och tycker är tråkigt. Nu fick jag lite motivation till att jobba vidare, och värdefulla råd. som alltid här. Har sååå stor nytta och glädje av din blogg! tack för du delar med dig!

 7. Det är klart att man läser det du skriver, men framför allt vill vi se en massa filmer i ditt kök med den ursnygga mattan ända tills ni flyttar…:) Ha en underbar sommar och hör av er om ni är i krokarna!

 8. Jag läser! 🙂
  Ska passa en liten hästgård i en månad nu (åker idag) och funkar bara internet där, så lär du höra från mig i sommar också!

 9. Jag läser också allt, och kämpar lite med signalkontrollen på unghunden, så det här lovar jag att ta till mig och lägga mer tid på… 🙂

 10. Jag läser också! 😀 Alltid roligt att läsa om er träning och tips tas tacksamt emot! Fortsätt! 🙂

  Filmerna är höjdpunkterna! Kul trix!

 11. Pingback: Signalkontroll på schemat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.