Tagit tag i den där lydnaden

Halleluja! Det regnar. Kall luft strömmar in genom det öppna köksfönstret och det är trevligt att andas här inne igen. Innan regnet kom var vi i Moss och tog tag i den där lydnadsträningen. Snälla Stine var med och hade till och med satt upp en ring med plastband och hela kittet. Vi började med sitt i grupp och platsliggning och jag gjorde det helt tävlingsmässigt och gömde mig rätt långt bort. Missy både satt och låg helt stilla. Härligt! Min plan var att köra tävlingsmässigt fram till konen och sedan belöna där, men när vi gick in på plan hade Missy en riktigt dålig attityd och dåligt fotgående, så vi bröt och la en ny plan. Vi började med att jobba med inmarsch på plan och jag belönade ofta. Hon blev snabbt mycket finare i fokus och attityd och vi körde igenom alla moment. Det mesta såg riktigt bra ut, skick till kon och rutan behöver vi verkligen ta tag i hemma, men resten fungerade fint. Gladast blev jag över vittringsapporteringen som fungerade kanonbra med tävlingsledare och ny plats!

När vi kom hem började det bli mulet och komma lite duggregn, så jag värmde upp Shejpa och körde ett agilitypass. Vi fokuserade på slalom. Igår hade hon lite svårt med en slalomingång efter platta tunneln. Hon har ju inte kört så mycket platt tunnel och hon vände sig till mig när hon kom ut ur den istället för att springa rakt fram och in i slalomen. Det löste vi ganska lätt och hon har en säker och snabb slalom för det mesta. Det blev också lite balansbom, det är ju så kul 😀 Nu hoppas jag att det ska sluta regna och bara bli svalt och skönt så att vi kan träna lite mer ikväll.

1 svar på ”Tagit tag i den där lydnaden

  1. Tack så mycket för ett superläger! Ser redan framemot hösten. Det är bra att du tränar lite lydnad också så att du inte blir värsta agilitynörden, balans är bra;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.