Påsk

Det har varit en intensiv och otroligt rolig påsk. Valparna blev leveransklara och började resa på Skärtorsdagen. På torsdagen åkte Jack till Finland, Cash till Norge och Dice till Sandviken. I söndags åkte Ace med Bodil till Bergen i Norge och just nu har jag King och Bet kvar här hemma. King åker med Cecilia till Göteborg i veckan och Bet ska förmodligen ut på foder om ett par veckor. Det är mycket jobb med en valpkull och när de är 8 veckor är det tur att de flyttar. Då är de inte längre bara en valpkull, utan sex små hundindivider som behöver vidga sina vyer och komma till någon som kan styra dem rätt här i livet. Det ska bli jättespännande att följa dem.

Bet och Ace

Bet och Ace, 8 veckor. Har sysslat med lite heminredning.

Vi har haft mycket trevligt besök under påskhelgen av valpköpare och vänner. Det har blivit två timmar agility och två timmar vallning nästan varje dag i ridhuset. Har en jättehärlig känsla med hundarna i både agilityn och vallningen. Det är egentligen två ganska lika sporter – 1) få fram enkla, vackra och funktionella rörelser, 2) sätt signal på dem, 3) testa signalerna i alla möjliga tänkbara situationer för att hitta ”hål” i hundens förståelse. Jag tycker att det är väldigt roligt att vara på steg 3 och klura för att testa och stärka hundarnas förståelse, tills allt bara flyter i totalt samförstånd.

På kvällarna har vi ätit gott och diskuterat ännu mer hund och hundträning.

Påsklunch

Och så kommer det lamm nästan varje dag. Här två av de första, som kom i mitten av mars.

Lamm

Kat och Shejpa har firat födelsedagar (Kat 1 år och Shejpa 7 år)

Kats födelsedag

Tack alla vänner som gjort den här påsken så bra! Och grattis till alla valpköpare, elever och vänner som presterat fantastiskt bra på tävlingsbanan i påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.