Nyheter på kursplanen

I veckan har jag lagt ut några av sommarens och höstens kurser. Det här finns på kursplanen i dagsläget:

Det blir valpläger i maj, augusti och november. Tre dagar fyllda av roliga och nyttiga övningar för valpar och unghundar upp till ett år. På valplägret fokuserar vi på en välfungerande vardag såväl som på en god start på tävlingskarriären. Vi lägger speciellt mycket vikt vid att se varje valp som en individ och ge tips på hur man kan stärka svaga sidor och dämpa sidor hos valpen som man inte vill ska utvecklas. Om man bor i närheten av Fjugesta kan man istället välja att gå en valpkurs med träffar varje vecka på kvällstid. Höstens valpkurs startar den 5 september och går på måndagskvällar.

Vi har två läger i sommar och det finns några platser kvar. Det blir lydnadsläger den 13-16 juni. Lägret riktar sig till lydnadstränare på alla nivåer. Vi lägger upp träningen individuellt och lär av att titta på varandra. Agilitylägret blir den 27-30 juni. Där blir träningen också anpassad efter nivå och vi jobbar med allt från hinderkunskap till handling. På kvällarna grillar och umgås vi på gården.

Om fyra dagars agilityläger blir för mycket har vi en två dagars-kurs som vi kallar för Agility Foundations. Här jobbar vi med förkunskaper, hinderinlärning och grundläggande handling. Perfekt för dig som vill lära dig mer om genomtänkt agilityträning från grunden, oavsett om du har en ung och färsk hund eller om du vill fräscha upp kunskaperna hos en lite mer erfaren hund. Kursen går den 21-22 juni.

Vi har tre olika hoppteknikkurser inplanerade. Den 5-6 juli håller jag en hoppteknikkurs för alla nivåer. Passa på att ge den unga hunden en chans att lära sig rätt från början, eller ge tävlingshunden en chans att återfå balans och tanke i hoppningen mitt i den mest hektiska tävlingssäsongen. Den 9-10 augusti kommer hopptekniktränaren Vappu Alatalo till oss och håller kurs för de som har gått kurs för Vappu eller mig tidigare och har tränat hoppteknik aktivt. Det finns också möjlighet att gå kursen för Vappu om du först går kursen för mig på nybörjarnivå och sedan tränar själv i månaden mellan kurserna. Till hösten blir det också en hoppteknikkurs på kvällstid. Att gå kurs en gång i veckan och arbeta själv mellan kurstillfällena är verkligen att rekommendera om du har möjlighet. Den kursen börjar den 6 september och går på tisdagskvällar.

Den 22-23 oktober blir det en kurs i agilityhandling som passar för dig som har kommit en bit i träningen och tränar på tävlingsnivå.

Under våren har vi kört tre instruktörsforum med olika teman (svårmotiverade hundar, valpkurs samt avslappning och kontroll). Det blev väldigt lyckat och konceptet återkommer till hösten med träffar i augusti, september och oktober. Gå alla tre eller var med på de teman som intresserar dig mest.

Kursplanen, mer information om kurserna och anmälan hittar du på vår kurssida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.