Kennelhosta…

Jag är så himla ledsen och besviken. Hela höstens planering föll igår kväll. På kvällen efter tävlingen började Squid att hosta. Jen hostar också. Det är en månads karens på kennelhosta, vilket gör att den där efterlängtade agilitydebuten skjuts på en obestämd framtid. Vi hade planerat in tio lopp under september, plus två starter i vallningen. Nu får vi inte göra något av det. Det är i princip inga klass I-tävlingar under resten av året och det brukar inte vara speciellt många i januari-mars heller. Jag hittade i alla fall en klass 1 i Götene i december. Härligt! Shejpa missar naturligtvis också sina sex lopp under september. Hon har ju umgåtts med de hostande hundarna. Jag vet inte heller hur mycket jag vågar träna med henne, det var ju förmodligen ansträngningen från agilityn som satte igång hostan hos Squid och Shejpa är ju kanske också lite krasslig. Att man inte ens kan träna känns skit!

Jag är så fruktansvärt ledsen. I augusti fick vi ställa in debuten på grund av löp, nu är det kennelhosta. Kan man ha mer otur? Nu gäller det bara att hoppas att valparna klarar sig undan. De har inte umgåtts med de andra hundarna på länge, men man vet ju inte. Det är tur att man har de underbara valparna i alla fall, jag får väl sysselsätta mig med dem under den kommande månaden. I dag har vi kurs för Maria Hagström här hemma. Fast jag kan ju inte vara med. Fördelen är väl att jag blir väldigt sugen på lydnad nu när jag inte får köra det… Usch, nu vill jag verkligen bara lägga mig ner och gråta. Skit, skit, skit!

15 svar på ”Kennelhosta…

 1. Nej, vad tråkigt! Pepp pepp, finns inte mycket att säga, så himla tråkigt när man sett fram emot och tränat mot ett mål, så får man inte ens starta. Du får hälsa krya på sig till hundarna och hoppas valparna klarar sig bra.

 2. Jättetråkigt! OCh det kan bli bökigt att hålla valparna undan smittan eftersom du och Thomas kan bära den med er från en hund till nästa. Men ett litet ljus i mörkret är att Knivsta har sökt om en klass 1-tävling den 4 februari! Det blir i ridhus, såklart. Välkommen!

 3. Fy, vad tråkigt med sjuka hundar!!!
  Håller tummarna för att inte valparna får någon hosta alls.

  Tävlingar finns det gott om när hundarna är friska och krya!!!

 4. Näää usch vad tråkigt!!! Förstår din frustration! Men ni kommer igen, det är jag säker på!

  Håller tummarna för att ingen annan av hundarna blir smittade!

 5. Å nei! Så dumt! Squid som imponerer stort på agilitybanen skulle absolutt fått vist seg fram. Men jeg vet at dere kommer sterkt tilbake, bare kjedelig å måtte vente.

 6. Lider med er! Osis, verkligen!

  Heder dock till er som sätter hundarnas hälsa främst!! Hur tråkigt det än är att vila dom så kommer det att betala sig i längden.

  Krya på dom, och hoppas att valparna slipper hostan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.