Hoppteknik och Seven

När vi kom hem från Obedience Rules hade vi plötsligt inget internet hemma. Tydligen hade modemet gett upp och vi fick vänta en stund innan Telia skickade ut ett nytt. Det gick ändå ganska smärtfritt för att vara Telia… I veckan har höjdpunkten varit hoppteknikkurs med Vappu Alatalo. Deltagarna hade alla hållt på med hoppteknik en hel del sedan innan, så vi kunde jobba med ganska avancerade övningar. Vi var fem border collies och tre jaktcockrar med på kursen, inte den största rasvariationen. Själv deltog jag med Shejpa och Epic, men fick köra många övningar med Pogue också (Thomas var så upptagen med arbete).

Epic var jätteduktig hela kursen. Det märks verkligen inte att han bara är 12 månader. Han är så fokuserad, så mogen och har så bra kontroll på kroppen. De flesta övningar löste han utan några problem. Allra sist på kursen jobbade vi med lite övningar där han skulle hoppa i sväng på ett lite högre hinder och då var han trött och fick problem med att välja rätt galopp. Shejpa började ganska dåligt, jag har slarvat med hennes hoppteknikträning. Efter ett tag kom hon igång och på onsdagen gjorde hon riktigt fina saker ibland. Det var i alla fall en väldigt trevlig kurs och jag hoppas att vi kan få hit Vappu igen om inte allt för länge.

Annars är det mycket valpar här just nu. Jens åtta valpar är sju veckor och det börjar närma sig leverans. Squids fem valpar är fem veckor och börjar bli riktigt aktiva. För det mesta umgås båda kullarna ihop och det blir väldigt många valpar som hänger i skosnören och byxben när man försöker ta sig fram på gården. De är alla alldeles ljuvliga och det ska bli så roligt att följa dem i framtiden. En av Jens valpar stannar här, i alla fall ett tag. Jag är öppen för att sätta ut henne på foder eller sälja henne när hon blir vuxen, beroende på hur det ser ut med hälsa och vallning. Man kan tyvärr inte har hur många hundar som helst. I veckan var det dags att välja valp och det här är lilla Seven:

3 svar på ”Hoppteknik och Seven

  1. Kan verkligen hålla med om att dom små är så söta! Skulle verkligen velat smussla med någon i ryggsäcken, men det är som du säger att man kan tyvärr inte ha hur många hundar som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.