Glädjen är en engelsk setter

Åh, det är så härligt med lediga dagar när man bara kan vara hemma och träna hund. Förra veckan var jag hemma i två dagar och tre nätter. Den här veckan blir det i alla fall tre dagar. I helgen ska vi hålla kurs i Växjö. Idag på eftermiddagen har jag hunnit med två pass med Shejpa och ett pass var till med Missy och Pi. Shejpa fick köra agility. Vi körde 12-pinnarsslalom som avslutning på en hoppkombination. Shejpa har verkligen ökat farten i slalom! Idag var hon så snabb att det knappt kan gå snabbare. Dessutom satte hon flera helgrymma ingångar och misslyckades sällan trots att jag utmanade henne. Vi tränade också lite kontaktfält på trappan utomhus, nosduttar rakt på lerigt gräs. Det gick rätt bra, men vi behöver bli rätt mycket bättre på några veckor om vi ska kunna sätta det på hinder som planerat… Jag tinar kycklinghalsar inför morgondagen 😀

Missy gjorde inte direkt något spännande. Vi jobbade med omdirigerigar i rutan och fjärrdirigering. Pi fick köra igenom alla klass 1-moment igen och hon är så härlig! Hon hade ett helt grymt fokus ikväll, det var ungefär som att träna med Missy. När jag gick från en punkt till en annan hängde hon på i spontant fotgående långa sträckor. Hon gjorde ett jättefint fritt följ, satte både ligg och stå under marsch på kommando, gjorde en fin inkallning, ett fint hopp och jobbade på apporten. Hon kan absolut hålla en apport helt stilla i fem sekunder och själva väntandet på signal ska vi nog kunna lösa snabbt också. Däremot har hon ett lite mesigt grepp och släpper apporten när jag tar tag i den på nytt efter 5 sekunder. Det irriterar mig massor, så det ska jag lösa innan vi tränar vidare på själva momentet. Kampleken var kanonfin idag och vi blandade också in lite burlekar för att göra det extra skoj. Den lilla hunden är en sådan fantastisk glädjespridare. När vi kom in från träning och satte oss vid köksbordet plockade hon upp en leksak, klättrade på igelkotten och månen med leksaken i munnen och sjöng en liten sång för oss. Helt spontant. Sådant gör hon ofta, hon tycker om att underhålla. Jag har börjat titta efter lydnadstävlingar åt Pi. I april går det nog inte, men i slutet på maj blir det nog debut. Precis innan ettårsdagen – om träningen fortsätter att gå så här fint.

2 svar på ”Glädjen är en engelsk setter

  1. Härligt att träningen flyter på så fint med Pi. Ska bli roligt att få se er ute på tävlingsbanorna :-)Ja, och de andra också då förståss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.