Film på Squid, 11 veckor

Fy vad jag avskyr snön. Idag fick jag trotsa min skräck och ge mig ut och köra för att komma till ridhusträningen. Det gick väl rätt bra, fast jag hade skyhög puls och skakade när jag kom fram till ridhuset. Det var inte just idag jag ville möta rådjur på vägen liksom. Jag borde ta lektioner från Bodil som är helt grym på att köra i snorhala backar.

Ridhusträningen är så kul! Det var Karine, Lene, Ingerid och jag där idag. Jag började med Missy som fick köra lite hoppteknik. Karine hade satt upp en distance grid, men Missy är ju så himla bra på det att jag bestämde mig för att sätta dit ett hinder till och låta henne göra extension – collection – extension. Började med första och sista hindret på mediumhöjd, men höjde sedan till 60 cm. De tre hinderna i mitten är på smallhöjd. Avstånden var 12 – 6 – 6- 15 (fot). Missy var jätteduktig! Hon fick slita lite, men det blev väldigt bra, även när jag sprang med. Missy fick också köra cirkelarbete under uppvärmningen och det såg kanonbra ut!

Shejpa fick köra torrhandling och en hoppkombination där vi slipade på lite allt möjligt. Diagonala framförbyten, push through-framförbyten, threadlar och inkallningsstart. Jag var inte helt nöjd med henne. Ljuset var på men det var inte många hemma. Stora svängar och lite nonchalant attityd, trots att hon var rätt snabb.

Squid var dagens stjärna. Hon är så söt och duktig. Karine var snäll och filmade lite så att ni får se henne igen, jag har ingen kamera just nu (men jag får en ny till helgen!). Vi körde lite cirkelarbete, lite utgångsställningar och burlekar. Hon var så söt i buren. Vi har ju jobbat med att folk går förbi med hundar och droppar godis ned i buren. Så fort en hund sprang förbi henne idag så tittade hon upp i taket. Hon lär sig så snabbt! För en vecka sedan började hon skrika när hon såg hundar springa agility eller leka. Nu är hon stenlugn. Härligt. Susan har verkligen rätt när hon skriver You Only Get One Chance to Make A First Impression . Det blir väldigt mycket enklare när hunden får lära sig rätt beteende från början.

Hemma har vi jobbat lite på att sätta fyra tassar i vattenskålen och det går riktigt bra nu, vi fick många repetitioner med alla fyra tassarna i. Vi jobbar också vidare med utgångsställningar och signalkontroll på sitt. Jag försöker få till minst ett pass med signalkontroll om dagen så att jag inte glömmer bort det.

Här är filmen, tyvär utan ljud. Det blir andra bullar när jag får hem min nya kamera! Tack för hjälpen Karine!

6 svar på ”Film på Squid, 11 veckor

 1. Det kunde ju inte blivit bättre än att du fick valp nu så du skriver om massa valpträning. Jag suger åt mig alla goda ideér så jag har dem med mig när jag snart hämtar hem min lilla! Det där med att droppa godisar när hundar kommer i närheten är nog väldigt smart. Väldigt uppskattat att du skriver så mycket om träningen!

 2. Känner igen mig precis med att köra när det är snö och halt. Fy!
  Vilken härlig vurpa hon gjorde i sanden. 🙂 Bara skaka av sig och springa vidare. Hon verkar underbar.
  Nu längtar vi till våren

 3. Hej

  Hvor fin! Jeg følger meget med på din hjemmeside, især med Squid, for idag har jeg netop hentet min aussie hvalp, Solo. Og alt hvad vi kan finde af gode ideer er kærkommen……jeg vil bestemt bruge mange af dine ideer. Hvordan kan man få tid til at læse din hjemmeside med en netop ny-ankommen lille 8 uger og 2 dage gammel hvalp? Han sover……..efter alle de store oplevelser idag er han simpelthen væltet ; )
  Skriv endelig videre…..du har læsere i Danmark også

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.