Film från dagen

Karine och jag tränade nästan hela kvällen och vi filmade en del. Det blev både agility och lydnad och jag fick kryssat av några saker på listan jag skrev tidigare idag. Vi var duktiga och tränade hoppteknik med alla hundarna. Shejpa hade alldeles för bråttom och slängde sig igenom 4 fots-griden. Pi hade problem i början, men blev enormt snabbt bättre. Missy provade en ny leksak och var lite för het, men klarade sig bra som vanligt. Missy fick lite lydnad, gjorde till exempel en fin dumruta och en fin vittringsapportering, men mest blev det agility. Missy fick göra nosduttar i trappan för första gången på länge och hon var kanonduktig! Det är helt fascinerande hur mycket snabbare det går med Missy än med Shejpa. Jag antar att jag har lärt mig en massa av att träna det med Shejpa och så är ju Missy en mycket mer lättjobbad hund. Det får bli en film på det snart! Missy fick också jobba med tighta svängar över ett hopphinder och cirkelarbete. Jag jobbade också vidare med Pavlos nosduttar, men gjorde det i handen för att verkligen lära honom tekniken. Det går framåt! Pavlov fick också jobba med fritt följ.

Shejpa gjorde sin lek med två burar. Den lär framför allt hunden att ta linjer rakt fram. På filmen ser man visserligen inte så mycket av den träningen, men en av tanken med leken är att sätta hinder vid sidan av som hunden inte ska ta (eftersom det blir en flick). Det jag har gjort med Shejpa är mest att jobba med att hon ska springa rakt fram när jag spurtar. Jag har också lagt in nedbromsningar och bakombyten för att se till att hon inte bara rusar rakt fram oavsett vad jag gör (vilket hon gärna vill göra). Svängarna är fortfarande stora när jag bromsar in eller byter bakom, hon tar inte signalerna direkt när dragningen till buren är så stor. Jag är dock nöjd med att hon lyssnar på signalerna och ska jobba för att få både spurten snabbare och svängarna tightare.

En liten film med blandade grejer från eftermiddagen:

3 svar på ”Film från dagen

  1. Kul med film! Pis fria följ ser verkligen superfint ut. Jag blir avundsjuk… Inspirerande också med Shejpas bur – hopp – burlekar, det där tror jag att jag och Agera kommer att få jobba mycket med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.