Epic är agilitymyndig!

Idag blev Epic och Win 18 månader och därmed får de tävla agility om de vill. Win har väl inte kommit så långt med agilityplanerna (men desto längre i vallning och lydnad), men Epic hade gärna velat tävla. Det är inga klass 1-tävlingar i den här delen av landet på länge, så Epics debut får också vänta. Jag har anmält honom till Rättvik och Gotland i mars. Vi måste jobba mer på gungbrädan, för den är fortfarande på inlärningsstadiet. Mest handlar det om att jag har tränat för lite, Epic kan nosdutta och han har inget problem med att gungbrädan rör sig och smäller. Vi har satt igång en liten kampanj. Jag ser verkligen fram emot att börja tävla med Epic. Han är alltid engagerad och entusiastisk, men blir aldrig stressad eller övertänd. Och han bryr sig inte nämnvärt om att andra hundar kör agility. En riktigt behaglig hund. Han gör dessutom massor av fina saker och rör sig så mjukt och fint. Jag såg hans bror Hero tidigare i veckan och blev alldeles tårögd av hur fin han var. Jag hoppas att Epic kommer att se lika fin ut när vi börjar tävla.

18 månader idag <3

Det är riktigt kallt här nu, mellan -10 och -15. Vi har ändå lyckats få till riktigt, riktigt bra träning i ridhuset i veckan. En ordentlig uppvärmning gör både hund och människa varma, dubbla täcken på hunden hjälper till och en värmefläkt i bilen gör att hundarna snarare blir för varma i pauserna än tvärt om..

3 svar på ”Epic är agilitymyndig!

  1. Ska bli spännande att följa er på tävlingsbanorna! Blev lite nyfiken på vad det är för täcke han har på bilden? Det såg riktigt varm och skönt ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.