Effektiv dag

Vi har haft ännu en härlig dag. Började i morse med att jogga en sväng med Missy, sedan blev det två träningspass med Missy, ett med Shejpa och ett med Pi. Missy och jag har så roligt med agilityn att jag har svårt att få någon lydnad tränad. Jag har i alla fall tränat sitt i grupp i tre minuter, men det är sju minuter mindre än vad jag hade satt upp som mål för dagen… Å andra sidan kan man se mycket av den agilityträning vi har gjort idag som träning på sitt i grupp. Jag har tagit tag i starterna och Missy har gjort enorma framsteg på en dag. Det är många delar som ska fungera i starten och det är lätt att få onödigt tjat eller onödiga konflikter när hunden ska sättas upp.

Missys problem är att hon lätt sjunker ner i vallställning med all vikt på framdelen. Det gör det svår att vara balanserad och skjuta ifrån med bakdelen när hon hoppar över första hindret. Mina kriterier för sitt i start är att hon sitter rakt och balanserat med tassarna, att hon inte rör tassarna, att hon fokuserar på sin linje och lägger vikten bakåt. Jag har satt upp henne framför hinder och leksaker (ofta hinder med leksak efter) och belönat med godbit i position när hon uppfyller alla kriterierna. Efter några godbitar fick hon starta och ta leksaken. Det hjälpte massor och idag hade jag några starter där hon satt riktigt hela tiden (annars sjunker hon ofta ner när jag går iväg och rättar upp sig när jag väntar ut henne.

Missys nosduttar börjar bli riktigt bra! Har tränat lite intensivt under några dagar och hon är så mycket enklare än Shejpa att det går som på räls. Snart är hon nog ikapp lillasyster… Shejpa var också kanonduktig på sina nosduttar på trappan, med en massa intensitet. Både Shejpa och Missy körde studshoppning och tränade på tighta svängar runt hinderstöd och lite dubbelbox. Pi fick ett lydnadspass, hon var duktig, men kanske lite oengagerad efter att ha tränat med husse precis innan.

På kvällen tränade vi lite tricks och Pi började bjuda på en rörelse som jag försökte få till i helgen utan att lyckas. Otroligt hur de liksom lär sig av att vila och tänka på saken 🙂 Hon är så söt när hon försöker sträcka vänstertassen så högt upp som det bara går. Satte igång med att få henne att göra samma sak med andra tassen och det kommer nog snart det med.

1 svar på ”Effektiv dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.