Onlinekurs om tävlingsträning

Jag är precis hemkommen från några veckor i USA. Bland annat har jag hållt åtta dagar med kurs i Ohio. Jag var där förra året också, och det är så kul att komma tillbaka och se utvecklingen hos gamla bekantskaper. Många har också varit med på våra onlinekurser, så att vi har kunnat jobba med dem under ett år. En väldigt rolig sak är att flera av mina amerikanska elever håller på med olika typer av bitsporter (IPO och mondioring). På kvällarna satte jag på mig bitbyxorna och hade askul som figurant. Ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Columbus i maj och se utvecklingen.

photo 4Biten av en väldigt fin schäfer!

Det är också roligt med hundar som har kommit så långt att man framför allt kan fokusera på tävlingsträning. Vi har lekt med kedjor, störningsträning, tävlingsmässiga situationer och överträning. I december startar vi en onlinekurs (på engelska) där vi helt och hållet fokuserar på hur man kan förbereda sig för tävling på bästa sätt. För att vara med på kursen behöver man inte ha en färdig tävlingshund, men det är bra att ha en del moment klara. Under åtta lektioner fokuserar vi bland annat på:

 • Hur tränar man tävlingslikt? Inmarscher på plan med mera.
 • Från beteenden till kedjor. Hur bygger vi längre sekvenser inför tävling.
 • Växlingar mellan olika sinnesstämningar och aktivitetsnivåer. Hur man får hunden ”öppen” och uppmärksam.
 • Signalkontroll.
 • Rutiner för olika moment
 • Störningsträning – olika typer av störningar för både hund och förare.
 • Överträning – så att tävling känns enkelt för både hund och förare.

Det här ska bli vädligt roligt! Läs mer och anmäl dig här.

2 svar på ”Onlinekurs om tävlingsträning

 1. Kan man delta även om man inte tränar lydnad? Jag har aldrig tävlat, men har ambitioner om att en dag tävla i freestyle. Skulle vara roligt att få en bra tävlingsgrund.

  • Hei Sara!

   Kurset tar utgangspunkt i lydnadsmomentene, men alle tema som vi kommer til å jobbe med passer veldig bra også for feks freestyle og HtM.

   Jeg tror at kurset kan passe bra for dere, du får bare velge beteenden og moment som inngår i ditt freestyleprogram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.