Fart – Självständighet – Svängar

Ny onlinekurs! Du kan välja ett tema som är speciellt intressant för dig, eller vara med på alla tre. En kurs som passar oavsett nivå eller handlingsstil. Det är tre olika kurser, på en månad var. I början på månaden publiceras det mesta materialet – text, skisser och filmer. Under månaden får deltagare med hund skicka in obegränsat med filmer på övningarna. Under månaden lägger jag ut eventuell kompletterande information/individanpassade uppgifter. Observatörer kan se all information och allt som deltagarna med hund gör under månaden.

Epic hoppar

Den här kursserien passar för dig som vill förbättra fart och samarbete på agilitybanan. Den handlar om konkreta hundträningstips som ger dig högre fart, mer självständighet och tightare svängar. Varje tema pågår under en månad, och du kan välja att vara med på enskilda teman, eller på alla tre kurser under tre månader. Kursen passar för agilityhundar på alla nivåer.

Det spelar ingen roll hur du handlar din hund (så länge inte handlingen förhindrar hunden att göra rätt, till exempel genom allt för sen information), du får råd baserade på era individuella förutsättningar. Vi kommer att titta på olika faktorer, som:

– Motivation och belöningar
– Belöningsplacering
– Grundträning
– Fysiska förutsättningar
– Hoppteknik
– Tydlighet i signaler
– Flyt i träningspassen
– Mätbarhet

Del 1 – Fart! 15 mars – 14 april
I den här kursen fokuserar vi på hundens generella fart på banan. Vi analyserar var och varför ni tappar fart och jobbar målinriktat för att öka tempot. Om din hund inte har börjat tävla än så jobbar vi på grundövningar med målsättning att ha farten med från början.

Del 2 – Självständighet 15 april – 14 mai
För att kunna utnyttja hundens fart och visa hunden vägen i god tid, måste du ha en hund som självständigt kan ta linjer på banan. I den här kursen jobbar vi på att öka hundens självständighet på linjer, så att du kan placera dig i rätt position i god tid. Du kan också välja att jobba med självständighet i slalom och på kontaktfältshinder.

Del 3 – Tighta svängar 15 mai – 14 juni
För att hunden ska kunna ta sig igenom en bana på ett snabbt och säkert sätt med bibehållet självförtroende och tryck måste han också kunna svänga tight. I den här delkursen får du lära dig att träna in tighta svängar på hopphinder, och använda dem i kombinationer.

Läs mer och anmäl dig här

Frågor? Skriv en kommentar!

3 svar på ”Fart – Självständighet – Svängar

    • Tanken är att man ska kunna träna på sin egen nivå och efter sina egna förutsättningar. Det beror också lite på vad man har för problem. För fart-kursen är det en fördel med utrymmen där hunden kan sträcka ut på ett bra underlag. Några hopphinder och en tunnel är också en fördel till vissa av övningarna. Men som sagt – det är väldigt individuellt. För vissa kanske fart-träningen handlar om att bygga upp bättre belöningar och belönings-rutiner (helt utan hinder), för andra kanske det är hopptekniken som sänker farten och för en tredje kanske det handlar om handling… För självständighet och tajta svängar är det också en fördel med några hinder, beroende på nivå.

  1. Passar självständighetskursen även för en hund som kanske är lite för självständig och gärna hittar egna vägar och alternativ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.