Årskrönika 2016 Del 1

Jag tänkte att det kunde vara roligt att sammanfatta 2016 lite. Det är många saker som hänt som kanske inte hamnat i bloggen tidigare. Här kommer del 1: Januari till juni.

Januari

En av de första sakerna som hände 2016 var uttaget till World Agility Open. Vi åkte ner till Skåne för att tävla om en plats i laget och Squid vann både uttaget och games-klasserna på söndagen. Jag vet inte varför men det går ofta väldigt bra för oss i början på året. Jag vet inte vad det beror på – kanske att vi tränar mindre på vintern? Det verkar orimligt att vi skulle bli bättre av mindre träning, men vi har i många år presterat allra bäst de första månaderna på året.

Helgen efter var Epic och jag på mondioring-kurs i Halmstad. Det var roligt och motiverande. Helgen efter det var Thomas iväg och höll kurs, så jag tog med mig Kat på spanieljaktprov i segrarklass utanför Strängnäs. Jag har aldrig gått på jaktprov tidigare, men Kat bara skötte allt för mig så att jag bara behövde hänga på. Vi tog 1:a-pris och kom tvåa. Häftig upplevelse!

Sista helgen i januari tävlade vi i Väsby-hallen. Inga superresulat, men nollade ett agilitylopp med Squid. På söndagen skyndade jag mig iväg från tävlingen för att köra mot England och parningsresa för fodertiken Bet. Utöver henne hade jag med mig Epic och Bud.

Februari

Att köra till och från England var trevligt med bra böcker i lurarna. Lyssnade på en om dinosaurier, en om DNA och en om konstgödsel, för sådant tycker jag är roligt… Vi var i Lancashire och det var väldigt blött och svårt att träna vallning på grund av underlaget. Fick dock till en hel del riktigt fin träning med Bud. Parningarna gick trögt och jag åkte hem ganska övertygad om att resan var fruktlös.

img_4227.jpg

Så fort jag kom hem från England – lite senare än planerat – fick jag packa om och sätta mig på flyget till Schweiz där jag hade kurs. Hem igen och full fart med lydnadstränandet eftersom Squid och jag skulle tävla helgen som kom. Vi var runt i lite olika hallar och tränade intensivt inför tävlingen, vilket räckte till förstapris i elitklass och lydnadschampionat.

Hela februari hade jag gått och känt mig lite halvsjuk, och efter den här helgen blev jag sjuk på riktigt samtidigt som Thomas åkte iväg för att jobba och årets första valpkull föddes (som tur var utan andra komplikationer än att Fay vägrade ha valparna i valplådan och absolut skulle ha dem i sängen).

Mars

Så fort jag blev lite friskare var det dags att packa väskan igen: Epic och jag flög till USA för att hålla kurs, träna mondioring och umgås med vänner. Vi hade det väldigt bra och jag fick också otroligt goda nyheter när det visade sig att Bet faktiskt var dräktig efter vår Englands-resa. När vi kom hem igen tävlade vi agility i Kumla och på Gåsahoppet i Skåne.

img_4228-1.jpg

April

Under april var jag hemma för det mesta. Fays valpar var äldre och behövde uppmärksamhet, samtidigt som Bet fick sin valpkull. I början av april kom Fidget in i familjen. Jag hade tävlingslydnadskurs och hoppteknikkurs på brukshundklubben och lite andra privatlektioner och föreläsningar. Thomas och Alot var på jaktprov i Norge och tog 1:a-pris i unghundsklass. I början av månaden blev Squid halt efter en promenad i kohagen och jag vilade henne från agility fram till landslagsuttagningen, där hon fortfarande inte kändes fräsch, så jag fick stryka henne från vidare tävlande. Epic gick fint, men jag klantade mig en del och vi fick bara till ett felfritt lopp.

Maj

I början av maj fick Squid äntligen hjälp av sjukgymnast och hoppet om WAO väcktes igen eftersom det inte var något allvarligt fel på henne. Ännu en gång satte jag mig i bilen och körde vill England. Thomas mötte upp med flyg över tävlingshelgen. Det är helt underbart att tävla när Thomas är med och kan sköta markservicen! Squid gjorde en riktigt fin WAO-helg även om hon verkligen hade behövt några extra veckors träning mellan sjukgymnastbesöket och tävlingen. 65 centimeter höga hinder på sandunderlag är inte det enklaste om man inte är helt fräsch. Vi rev några hinder, men var faktiskt bästa svenska ekipage i kvalet i både pentathlon och biathlon och fick köra båda finalerna. Vår plats i laget som skulle köra final gav jag bort till Maria och Mito eftersom jag bedömde att Squid inte behövde köra fler lopp än nödvändigt. Lagets insats räckte till en bronsmedalj som vi är stolta över att ha bidragit till! Efter WAO åkte Thomas hem igen och jag körde upp till Lancashire och tränade Wilco och Bud i vallning i fem dagar innan jag körde hem igen.

img_4229-1.jpg

Juni

Juni började med tre dagars kurs i Frankrike. Resten av månaden var jag mest hemma, och tävlade inget heller. Jag hade hoppteknikkurs på brukshundklubben och valpläger hemma. Vi hade tre valpar kvar från vårens kullar. Bud och jag kom igång med mer agilityträning och startade slalominlärningen på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.